Surse. Firea vrea să o pună pe Dana Budeanu pe listele PSD la parlamentare. Interviul de la Antena 3 a fost pe timpul electoral al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dana budeanu foto captura youtube

Gabriela Firea, liderul organizaţiei PSD Bucureşti, vrea să-i ofere Danei Budeanu un loc eligibil pe listele partidului la alegerile parlamentare din toamnă, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul. Dana Budeanu a făcut campanie pentru ”sora” Gabriela Firea marţi-seara la Antena 3. Interviul a fost pe timpul electoral al PSD. Antena 3 e abonată la reclame plătite de Primăria Capitalei din bani publici.

Decizia finală în legătură cu candidatura Danei Budeanu va fi luată în funcţie de rezultatul alegerilor locale. În cazul în care Gabriela Firea va câştiga un nou mandat de primar general, va avea libertate totală pentru alcătuirea listelor PSD Bucureşti la alegerile parlamentare. ”Firea a făcut singură şi lista PSD pentru Consiliul General, cu Petre Roman şi Mitică Dragomir. Dacă va câştiga din nou în Capitală, Marcel Ciolacu nu va avea niciun cuvânt de spus în faţa sa. Dacă va pierde, situaţia se schimbă. Marcel Ciolacu nu o vrea pe Dana Budeanu pe liste, dar nu vrea nici un conflict cu Firea”, susţin sursele citate. 

Anul trecut, Gabriela Firea a insistat ca PSD să-i ofere Danei Budeanu un loc eligibil la alegerile europarlamentare, însă Liviu Dragnea s-a opus. Era perioada în care Gabriela Firea intrase în dizgraţia liderului PSD, aflat atunci în stare de libertate. ”Firea o vedea pe Dana Budeanu ca o contrapondere la Rareş Bogdan, care deschidea lista PNL” , susţin sursele citate. Dana Budeanu îl ironizează constant pe Rareş Bogdan numindu-l ”ruj roz”. 

Marţi-seară, pe 1 septembrie, Dana Budeanu a fost invitată de Mihai Gâdea la Antena 3. Subiectul pricipal: Gabriela Firea. La jumătate emisiunii, după ce Dana Budeanu a început să o laude intens pe Firea, Mihai Gâdea a cerut în regie ca interviul să fie marcat ca „dezbatere electorală”. ”Fiecare televiziune are alocat un timp de antenă în campania electorală pentru fiecare partid. La alegerile prezidenţiale, timpul de antenă se plătea. Deci fiecare candidat sau reprezentant al candidatului era taxat în emisiunile TV electorale. La alegerile locale, timpul de antenă e gratis, dar emsiunile în care se face campanie trebuie marcate ca atare, astfel încât telespectatorii să fie avertizaţi că e vorba de publicitate electorală”, susţin surse din CNA pentru Adevărul. 

”Dana Budeanu a fost la Antena 3 pe timpul electoral al PSD pentru alegerile locale. În mod normal, ar fi trebuit să vorbească Firea sau restul candidaţilor PSD în Capitală. Însă Firea a trimis-o pe Dana Budeanu în numele PSD”, susţine unul dintre vicepreşedinţii partidului pentru Adevărul.

Întrebată de Mihai Gâdea de ce a ales tocmai Antena 3 pentru a oferi un interviu, Dana Budeanu a răspuns: „Am primit o rugăminte, care a venit cumva peste rugămintea ta şi împreună cele două rugăminţi au avut greutatea necesară de a mă aduce aici”. 

Aşadar, PSD nu a plătit direct pentru apariţia Danei Budeanu la Antena 3, însă postul condus de Mihai Gâdea e abonat la contracte de publicitate cu Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea. O analiză făcută de paginademedia.ro în urmă cu an arată că Primăria Capitalei a plătit, din bani publici, nu mai puţin de 5.150 de reclame pe posturile TV în doar câteva luni. Cele mai multe spoturi au fost difuzate chiar de Antena 3: peste 1.000. 

Ce a spus Dana Budeanu despre Gabriela Firea în emisiunea Sinteza Zilei, potrivit Libertatea:

  • Eu nu sunt PSD-istă, reveniţi-vă, dar eu sunt cu Gabi. Eu sunt sora lui Gabi, dacă Rareş e fratele lui Nicuşor. Eu sunt de sânge cu Gabi. Eu sunt foarte corectă. O susţin pe Gabi pentru că sunt un om foarte corect şi pentru că real eu cred că femeia asta a făcut de-a rupt. După părerea mea prea mult.   
  • Eu dacă mă apuc acum să enumăr câte a făcut Gabi… Pe bune, acum! Căutaţi singuri câte a făcut Gabi Firea în Bucureşti. Eu nu pot să ţin minte.  
  • Crezi că ştie cineva că ai făcut 17 spitale, 300 de poduri. Femeia asta a făcut enorm. Pentru asta o susţin eu. Eu vreau ca la primărie să vină unu care să facă treabă. Gospodar, care face şi panseluţe, face şi drumurile, îţi renovează şi clădirile.  
  • Cică contracandidaţii sunt bărbaţi. Nu candidează niciun bărbat la Primăria Capitalei şi nu săriţi cu Traian Băsescu…. Bărbaţi reali? Traian Băsescu e, dar restul? Nicuşor e bărbat? Adică pe Nicuşor îl votează bărbaţii? Întreb şi eu aşa… N-am nimic cu el, e matematician, e na… Ce să facă, bă, băiatule, Nicuşor? Că dacă-l pui aicea şi-o pui pe Gabi lângă, murim. Plânge! Aşa e el… Nu spune nimeni că nu e matematician bun. O fi un suflet bun şi el, atât… Dacă ai avea o curte i-ai da-o lui Nicuşor să ţi-o sape? Întreb aşa…  
  • Hai să vorbim mă despre femeia asta care a făcut cât 50 de bărbaţi. Eu nu pot să înşir… Eu citesc pe net, dar analizez. Bă, băiatule, nu există primar în istoria Bucureştiului care a făcut cât ea.
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite