Surse: Europarlamentarul Siegfried Mureşan pleacă din partidul lui Băsescu şi trece la PNL. PMP îi cere demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan va trece la PNL, partid pe listele căruia va candida  la alegerile europarlamentare din 2019, au confirmat surse politice pentru Adevărul. Decizia oficială urmează să fie anunţată la începutul săptămânii viitoare. PMP i-a cerut demisia din Parlamentul European.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat vineri că îi cere demisia europarlamentarului Siegfried Mureşan din partid şi din Parlamentul European, după ce acesta ar fi decis să se alăture PNL.

"Suntem informaţi că tânărul europarlamentar Siegfried Mureşan şi-a încheiat negocierile şi a optat pentru Partidul Naţional Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor", se arată într-un comunicat.

De asemenea, PMP îi transmite europarlamentarului să demisioneze nu numai din partid, ci şi din Parlamentul European, "pentru ca partidul să îşi poată nominaliza următorul candidat de pe lista alegerilor din 2014". "Avem speranţa că Siegfried Muresan nu se va compromite, continuâd să ocupe un loc care a fost câştigat prin vot de lista de PMP, adjudecându-şi eticheta de traseist", se mai arată în sursa citată.

Cine este Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti în anul 2004. A continuat studiile cu un Master în Ştiinţe Economie şi Management la Universitatea Humboldt din Berlin pe care l-a finalizat în anul 2006.

După terminarea studiilor, Siegfried Mureşan a primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei pentru a face parte din programul internaţional de stagii al Bundestag-ului. După stagiu, a fost numit consilier al preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului Germaniei, Gunther Krichbaum, funcţie pe care a deţinut-o timp de trei ani. În 2009 s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat în Parlamentul European până în 2011.

În anul 2011 obţine prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice şi sociale al Partidului Popular European (PPE), iar în ianuarie 2014 devine consilier politic principal al PPE.Tot în 2014 se înscrie în Partidul Mişcarea Populară şi este ales preşedinte al organizaţiei de tineret. Candidează la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, situându-se pe poziţia a doua pe listele PMP.

În urma alegerilor, obţine un mandat de cinci ani în Parlamentul European. În noua configuraţie a legislativului european, este ales vicepreşedintele Comisiei pentru bugete, membru supleant în Comisia pentru afaceri economice şi monetare şi membru în Delegaţia Comisiei parlamentare de cooperare UE - Republica Moldova.

În 22 ianuarie 2015, preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, anunţă că Siegfried Mureşan a fost desemnat purtătorul de cuvânt politic al PPE.

arlamentul European a aprobat, în iulie 2015, raportul lui Siegfried Mureşan prin care sunt alocate României 8,5 milioane de euro, din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, pentru a compensa pagubele provocate de inundaţiile din 2014. Pe lângă cele 8,5 milioane de euro acordate României, mai sunt acordate 2 milioane de euro sprijin pentru Bulgaria, respectiv, 56 de milioane de euro pentru Italia, tot pentru a acoperi parţial pagubele provocate de inundaţiile din 2014.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite