SURSE Echipa Cîţu atacă la CCR eventuala stabilire a calendarului moţiunii fără vot în BPR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîtu, premierul României FOTO Facebook Guvernul Romaniei
Florin Cîtu, premierul României FOTO Facebook Guvernul Romaniei

Echipa Cîţu încearcă prin toate armele procedurale să amâne citirea şi votul moţiunii de cenzură. Surse din proximitatea premierului susţin pentru „Adevărul” că PNL va ataca la CCR o eventuală stabilire a calendarului moţiunii de cenzură, decisă de şefii Camerelor fără acordul BPR.

USR PLUS şi PNL sunt în război total pe tema moţiunii de cenzură. După ce USR PLUS, sprijinită şi de Ludovic Orban, a găsit varianta înştiinţării Guvernului privind depunerea moţiunii de cenzură. Orban a anunţat că va comunica Guvenrului moţiunea de cenzură, apoi convoacă un nou BPR pentru stabilirea calendarului. 

Dacă nici de această dată la şedinţa de BPR nu este cvorum, şefii celor două Camere ar putea să stabilescă ei calendarul. Ori, tocmai acest demers i-a nemulţumit pe cei din echipa Cîţu, care boicotează orice şedinţă unde ar putea fi pusă pe masă moţiunea de cenzură. 

Juriştii liberali din echipa Cîţu pregătesc o sesizare a CCR privind un conflict de natură constituţională între Parlament şi Guvern, în condiţiile în care ar fi sărit votul oficial al celor din BPR privind calendarul moţiunii de cenzură. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite