Surse: Doar cinci miniştri PSD au trecut evaluarea lui Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Lia Olguta Vasilescu (Muncă), Carmen Dan (Interne), Petre Daea (Agricultură) şi Mircea Dobre (Turism) sunt singurii miniştri din Guvernul Grindeanu care au trecut evaluarea lui Liviu Dragnea, au declarat pentru "Adevărul" surse din PSD. Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu, însă premierul l-a refuzat.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu s-au întâlnit la sediul social-democraţilor din Băneasa, cu toate că liderul de la Palatul Victoria era aşteptat la Parlament. Dragnea i-a cerut încă o dată demisia liderului Guvernului. La ora 17.00, aceştia au plecat separat din sediul PSD din Băneasa. 

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat marţi, la Parlament, că a trecut evaluarea PSD asupra membrilor Guvernului şi că, oricum, ea nu a avut niciun fel de emoţie, deoarece ministerul pe care îl conduce şi-a respectat toate termenele pentru implementarea măsurilor.

Şi ministrul Carmen Dan a spus că rezultatele evlauării asupra ministerului pe care îl conduce au fost favorabile. "Guvernul a trecut printr-o evaluare. Eu am fost concentrată să răspund bine în ceea ce priveşte Ministerul de Interne şi părerea mea este că noi ne-am făcut treaba şi cred că şi în coaliţie s-a văzut treaba asta”, a spus Carmen Dan.

COLAJ ministri OK - Shhaideh - Olguta - Carmen Dan - Petre Daea - Mircea Dobre

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa. În replică, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis lui Liviu Dragnea că nu va demisiona din fruntea Guvernului, au relatat pentru "Adevărul" surse din PSD. Dragnea l-a ameninţat că-i va retrage sprijinul politic, însă chiar şi aşa Sorin Grindeanu i-a spus că nu va pleca. 

Potrivit unor surse social-democrate, Liviu Dragnea va forţa demisia premierului Sorin Grindeanu în şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv, for de conducere pe care îl controlează. Dragnea îi reproşează lui Grindeanu că nu a pus pe picioare Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Însă Grindeanu nici nu se gândeşte să renunţe cu una, cu două la funcţie.

Grindeanu, nici gând să plece
Liviu Dragnea mizează pe faptul că o decizie covârşitoare împotriva Guvernului adoptată de CEX îl va forţa pe Sorin Grindeanu să demisioneze. „Nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile”, a spus Liviu Dragnea. În 1999, după ce ţărăniştii i-au retras sprijinul politic, Radu Vasile a refuzat să demisioneze şi s-a baricadat în biroul său din Palatul Victoria. Potrivit unor surse din anturajul premierului, Sorin Grindeanu nu are de gând să demisioneze nici măcar în urma unui vot negativ primit în CEX. Aşa că singura şansă pentru Liviu Dragnea rămâne o moţiune de cenzură care să ducă la căderea Guvernului Grindeanu. Însă e o armă cu două tăişuri, pentru că liderul PSD ar ajunge apoi la mâna lui Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier.

Ar mai exista şi varianta în care toţi miniştrii PSD să demisioneze în bloc din Guvern, iar alţi membri PSD să refuze funcţia de ministru. Astfel, Sorin Grindeanu ar rămâne singur, fără Cabinet, şi, practic, ar fi forţat să renunţe la funcţie. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite