Surse: Dăncilă mai pregăteşte o lovitură pentru Dragnea: îl mazileşte şi pe Darius Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Vâlcov e mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea
Darius Vâlcov e mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea

Premierul Viorica Dăncilă pregăteşte demiterea şefei ANAF, Mihaela Triculescu, fidelă lui Darius Vâlcov. E primul pas pentru îndepărtarea lui Vâlcov din Guvern, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, susţin surse politice pentru Adevărul. Vineri, Viorica Dăncilă a dat-o afară şi pe Anca Alexandrescu, umbra lui Dragnea la Palatul Victoria.

Mihaela Triculescu, adusă la şefia ANAF de Darius Vâlcov, în ciuda lipsei de experienţă, va fi demisă din cauza incompetenţei. Cel care va propune revocarea va fi ministrul Finanţelor, Eugen Teodrovici, iar semnătura finală va aparţine premierului Viorica Dăncilă. Teodorovici a spus public că e nemulţumit de activitatea şefei Fiscului. Dincolo de motivul oficial, demitarea Mihalei Triculescu îl vizează direct pe Darius Vâlcov, consilierul Vioricăi Dăncilă, impus de Liviu Dragnea. 

Potrivit surselor citate, premierul Viorica Dăncilă vrea să-l dea afară din Guvern pe Darius Vâlcov, ca să reducă din influenţa directă pe care Liviu Dragnea o are în Executiv. Vâlcov este unul dintre oamenii care-i raportează direct liderului PSD tot ce se întâmplă la Palatul Victoria. În plus, Dăncilă îl are aliat pe Eugen Teodorovici, care, de asemenea, l-ar vrea plecat pe Vâlcov, pe motiv că-i subminează autoritatea de ministru. De altfel, Mihaela Triculescu a fost impusă la şefia ANAF peste capul ministrului de Finanţe. Darius Vâlcov e condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru corupţie. Recursul e în desfăşurare.

Premierul Viorica Dăncilă a explicat, într-un interviu pentru „Adevărul”, că a greşit în privinţa Ordonanţei 114, opera lui Darius Vâlcov.  „Pe probleme economice, Darius Vâlcov este bine pregătit. Este un om care char ştie economie. Dar asta nu înseamnă că toate măsurile pe probleme economice poartă amprenta lui Darius.  Legat de ordonanţa 114, eu am recunoscut că s-a făcut o greşeală. Drept dovadă am spus că trebuie să avem flexibilitate să purtăm dialog, astfel încât să putem să reglementăm ceea ce a fost greşit“, a spus Dăncilă.

A scăpat de Anca Alexandrescu
Vineri, Viorica Dăncilă a dat-o afară din Guvern pe Anca Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului. Anca Alexandrescu se va întoarce la partid, unde se va ocupa de comunicarea liderului PSD Liviu Dragnea. „Adevărul“ a scris în urmă cu două săptămâni că Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu.

Cine e Mihaela Triculescu


CV-ul Mihaelei Triculescu confirmă faptul că experienţa nu o recomandă pentru un post cu o responsabilitate atât de mare, cum este funcţia de şef al ANAF. Şefa ANAF şi-a greşit chiar şi numele din CV: „Triulescu”, în loc de „Triculescu”. La scurt timp după publicarea documentului, eroarea a fost reparată şi un CV cu numele corect a fost urcat pe site-ul ANAF.

Imagine indisponibilă

Mihaela Triculescu se prezintă cu un CV sărăcăcios, care arată că se pricepe să fie economist, cel mult contabil. Lipsesc însă competenţele care să explice de ce a fost aleasă pentru un post atât de important precum cel de preşedinte al ANAF.

CV-ul Mihaelei Triculescu omite anumite detalii din parcursul său profesional, precum funcţia de contabil la SC Servicii Publice SA, firma de curăţenie a Primăriei Cârcea, o comună de 3.400 de locuitori din judeţul Dolj, după cum a semnalat „Adevărul”. Există chiar şi documente semnate de Mihaela Triculescu pe site-ul Primăriei Cârcea. Mihaela Triculescu a şi ratat o serie de oportunităţi, de-a lungul „carierei”. Mihaela Triculescu a participat, în 2015, la proba orală pentru ocuparea unui post de inspector la Antifraudă, dar a fost respinsă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite