Surse. Dăncilă le-a reproşat liderilor PSD că au lăsat-o singură cu tragedia de la Caracal. „Am dormit două ore. Poate fi un nou Colectiv“. Statul paralel, invocat iar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierului Viorica Dăncilă le-a reproşat liderilor PSD, în Comitetul Executiv de luni seara, că n-au sărit să apere imaginea Guvernului şi a partidului în contextul crimelor de la Caracal, susţin surse politice pentru Adevarul. Dăncilă crede că tragedia din Olt poate fi un nou caz Colectiv, care a dus la răsturnarea Guvernului Ponta în 2015. Unul dintre liderii PSD din teritoriu a vorbit din nou despre „,mâna serviciilor“. Dăncilă n-a negat

„Viorica Dăncilă a venit la CEX şi a început să ne reproşeze că nu a fost sprijinită de patid, că a fost lăsată singură. «Am dormit două ore pe noapte de vineri încoace. Nimeni nu a sărit să apere Guvernul sau patidul. Se creează un val de emoţie exact ca la Colectiv, când am pierdut guvernarea. Urmează şi 10 august, când sunt anunţate iarăşi mari proteste». Asta ne-a spus“, susţin surse prezenţe la şedinţă pentru Adevărul. 

Imediat, liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, i-a cerut premierului să spună cine sunt vinovaţii tragediei de la Caracal: „Poliţia, procurorul, Iohannis, cine? Să ştim şi noi ce să spuneam“, a intervenit Dan Nica, unul dintre susţinătorii premierului. Însă Viorica Dăncilă a refuzat să ofere detalii din raportul MAI, pe care îl va prezenta azi în CSAT. 

Apoi a luat cuvântul liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, unul dintre locotenenţii lui Liviu Dragnea, care încearcă să se lipească de tabără Dăncilă. „Noi am fi ieşit public, dar aţi spus pe Facebook să nu politizăm subiectul“, a spus Arsene, iar Dăncilă i-a răspuns: „Politizarea era pentru Opoziţie, pentru Barna şi Iohannis. Nu am ştiut că sunteţi aşa disciplinaţi“. 

Unul dintre liderii PSD din teritoriu a vorbit despre „un plan malefic, orchestrat de servicii“, care să ducă la căderea Guvernului Dăncilă înainte de alegerile prezidenţiale. „Premierul Viorica Dăncilă nu a susţinut teoria, dar nici nu a infirmat-o. A fost o aprobare tacită, ca să spun aşa. Oricum, CEX-ul de aseară a semnănat cu şedinţele de pe vremea lui Dragnea: victimizare şi teorii ale conspiraţiei“, susţin sursle citate. 

Teodorovici dă vina pe protestatari

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, iritat de protestatarii din faţa sediului partidului care îi strigau că este „laş”, a spus, luni seara, că din cauza acestora este o problemă cu funcţionarea instituţiilor statului, pentru că „se împotrivesc schimbărilor în sistem”.

Te-ar putea interesa şi:

A cui este, de fapt, suveranitatea în România? „Cu fiecare politician corupt pe care îl votăm, cedăm puterea“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite