Surse: Dăncilă, încă o lovitură pentru Dragnea. Anca Alexandrescu a fost înlăturată din Guvern. „Adevărul“ a anunţat ruptura în exclusivitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Anca Alexandrescu
Viorica Dăncilă şi Anca Alexandrescu

Viorica Dăncilă a dat-o afară din Guvern pe Anca Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Anca Alexandrescu se va întoarce la partid, unde se va ocupa de comunicarea liderului PSD. „Adevărul“ a scris în urmă cu două săptămâni că Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu.

La mijlocul lunii aprilie, „Adevărul“ a dezvăluit că Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, „gardianul“ instalat de Liviu Dragnea la Guvern, cu un mandat clar: să împiedice orice încercare de revoltă a premierului, ca urmare a disputelor provocate de Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose. Oficial, Anca Alexandrescu ocupa funcţia de consilier onorific al premierului. 

Surse din Guvern susţin că mai mulţi miniştri s-au plâns că Anca Alexandrescu le blochează întâlnirile cu premierul Viorica Dăncilă. Şi nu doar miniştrii. „Primari, şefi de Consilii Judeţene sau diverşi funcţionari pur şi simplu n-au fost primiţi la Guvern pentru că aşa a hotărât Anca Alexandrescu, fără să se consulte cu Viorica Dăncilă. Premierul a primit apoi critici de la oameni din partid fără să ştie motivul“, susţin sursele citate.

Nu doar sforile trase pe sub masă, ci şi atitudinea agresivă a Ancăi Alexandrescu au deranjat-o pe Viorica Dăncilă, neconflictuală de felul său. „Anca este una dintre cele mai rele persoane pe care le-am întâlnit în viaţă“, s-ar fi plâns Viorica Dăncilă unor apropiaţi din Guvern. De asemenea, premierul o suspectează pe Anca Alexandrescu că i-ar fi inserat în mod intenţionat greşeli în discursuri tocmai pentru a-i distruge imaginea, astfel încât să nu devină o ameninţare pentru Liviu Dragnea.

Sfetnic de meserie

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, aprig susţinător al lui Ion Iliescu în anii ’90. Anca Alexandrescu s-a mai intersectat cu jurnalismul prin căsătoria cu Dan Andronic, patronul EVZ, unul dintre aliaţii lui Liviu Dragnea împotriva statului paralel. La începutul anilor 2000, a fost consiliera premierului Adrian Năstase, apoi a trecut în echipa fostului primar general Sorin Oprescu. S-a întors la Palatul Victoria alături de premierul Victor Ponta, ca să ajungă ulterior în tabăra lui Liviu Dragnea.

Dăncilă ia distanţă de Dragnea

Într-un interviu pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă a explicat ce s-a schimbat în relaţia cu Liviu Dragnea, cum decurge coabitarea cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ce impresie a rămas despre Tudorel Toader. Alte întrebări la care a răspunsul premierul: Câtă importanţă are Darius Vâlcov în Guvern? De ce gafează atât de des? Candidează la alegerile prezidenţiale?

Dăncilă, după ce a dat-o afară pe Anca Alexandrescu: Nu e niciun conflict între mine şi liderul PSD. E nevoie de o mai bună comunicare la partid

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite