Surse. Dăncilă a convins trei membri ALDE să fie miniştri. Cine l-a trădat pe Tăriceanu. Noile propuneri, trimise la Cotroceni. Fără vot în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă a convins câţiva parlamentari ALDE să rămână alături de PSD. În locul celor trei miniştri ALDE care au demisionat din Guvern (Graţiela Gavrilescu, Anton Anton şi Viorel Ilie),  premierul va propune alţi trei membri ALDE, susţin surse politice pentru Realitatea TV. Cei trei ar putea fi Graţiela Gavrilescu, care a întors armele împotriva lui Tăriceanu, Ionuţ Sibinescu şi Marian Cucşa, susţin surse politice pentru Adevarul.

Premierul Viorica Dăncilă va trimite cele trei noi propuneri la Cotroceni. Prin această mişcare, liderii PSD consideră că ALDE nu a ieşit de la guvernare, din moment ce toate cele patru portofolii care aparţin ALDE sunt ocupate de membri ai partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Altfel, spus, deşi oficial a rupt alianţa cu PSD, ALDE e încă la guvernare. 

Graţiela Gavrilescu, Ionuţ Sibinescu şi Marian Cucşa

Imagine indisponibilă

Călin Popescu Tăriceanu a ameninţat că toţi membrii ALDE care vor accepta funcţii de la PSD vor fi imediat excluşi din partid. Însă juriştii PSD susţin că cei trei parlamentari ALDE care au acceptat să fie miniştri sunt în acest moment membri de partid şi nu contează dacă vor fi excluşi ulterior. 

Astfel, premierul Viorica Dăncilă nu va mai merge săptămâna viitoare în Parlament pentru un nou vot de validare, susţin sursele citate. Premierul va trimite cele trei noi propuneri al Cotroceni şi va aştepta decizia preşedintelui. În cazul - foarte probabil - în care preşedintele va refuza nominalizările PSD, premierul tot nu va merge în Parlament, ci va îndemna Opoziţia să depună moţiune de cenzură, susţin surse din conducerea partidului pentru Adevarul. 

Graţiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului, s-ar întoarce în funcţia pe care abia a părăsit-o. La Ministerul Energiei va fi propus deputatul Marian Cucşa, unul dintre apropiaţii Graţielei Gavrilescu. Cei doi au încercat să-l schimbe pe Varujan Vosganian din funcţia de lder al deputaţilor ALDE. La Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul va fi propus senatorul Ionuţ Sibinescu, cel care a pus umărul la alegerea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului, încălcând decizia partidului. 

Maria Magdalena Grigore, secretar de stat în MAE, Bogdan Mosii, sectretar general adjunct tot la Externe, Nicolae Nasta, secretar de stat în MApN şi Andreea Lambru, secretar general adjunct al Guvernului, nu vor să plece de la Putere, chiar dacă ALDE, partidul care le-a oferit funcţii, a ieşit de la guvernare, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Nici primarii ALDE nu vor să divorţeze de PSD pentru a nu rupe majorităţile pe plan local.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite