Surse: CCR a respins sesizarea depusă de Guvern pe tema moţiunii de cenzură a PSD. Guvernul poate fi trântit şi în sesiune extraordinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dorneanu, preşedintele CCR. FOTO Inquam Photos
Valer Dorneanu, preşedintele CCR. FOTO Inquam Photos

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins sesizarea Guvernului pe tema conflictului dintre Cabinetul Orban şi Parlament, după depunerea de către PSD a moţiunii de cenzură în sesiune extraordinară, susţin surse apropiate CCR. PSD nu va depune o altă moţiune de cenzură.

Potrivit surselor citate, judecătorii au constatat că nu a existat un conflict juridic între Guvern şi Parlament în ceea ce priveşte depunerea moţiunii de cenzură. Prin urmare, au respins, pe fond, sesizarea liberalilor.

CCR a anunţat oficial luni că a finalizat deliberările asupra conflictului, iar în cursul zilei de marţi va fi redactată forma finală a minutei.

Guvernul a reclamat la CCR un posibil conflict juridic de natură constituţională comis de Parlament prin depunerea de către social-democraţi a unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară. Argumentul invocat de Orban susţinea că sesiunea a fost convocată special pentru citirea moţiunii şi urma să fie votată în altă sesiune a Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a declarat că decizia Curţii Constituţionale, conform căreia nu există conflict juridic între Guvern şi Parlament în privinţa moţiunii de cenzură, nu este una "nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie că ei au considerat că nu e conflict ca să nu se pronunţe pe fond". "Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, s-o continue, îi aşteptăm. Până una-alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul", a afirmat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite