Surse: Corina Creţu este membru PSD, deşi Olguţa Vasilescu spunea că nu mai e. Scurt istoric: în timp ce Corina Creţu se înscria în PSD, Olguţa era lângă Vadim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu
Corina Creţu

Lia Olguţa Vasilescu a spus luni seara, la TVR, că funcţia europeană a obligat-o pe Corina Creţu să renunţe la calitatea de membru de partid. Fals! Comisarul european Corina Creţu este în continuare membru PSD, susţin surse din conducerea partidului pentru Adevărul. Conform legislaţiei europene, comisarii europeni pot rămâne membri de partid.

Corina Creţu, cu o vechime de peste 20 de ani în PSD, a ajuns comisar european fiind susţinută de Guvernul Ponta. În ultimul an, Corina Creţu a demonstrat, cu cifre, că guvernele PSD au tratat superficial absorbţia fondurilor europene dedicate infrastructurii. Poziţia comisarului european a stârnit criticile  mai multor miniştri apropiaţi de Liviu Dragnea, printre care Lia Olguţa Vasilescu şi Rovana Plumb. De asemenea, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă şi unul dintre oamenii de încredere ai liderului PSD a acuzat-o pe Corina Creţu că „minte prin omisiune“, fără a aduce vreo dovadă în acest sens.

Miniştrii PSD şi-au înteţit tonul critic la adresa Corinei Creţu mai ales după ce numele comisarului european a fost vechiculat pentru postul de premier al României, susţinut de actuala majoritate PSD-ALDE, în cazul în care Liviu Dragnea ar pierde puterea în partid.

Cine e Corina Creţu
În 1989, Corina Creţu a absolvit Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică, din cadrul ASE Bucureşti. În vara lui 1990, a intrat în presă. A început ca reporter politic, apoi publicist comentator la cotidianele „Azi”, „Cronica Română” şi „Curierul Naţional”. Ca jurnalist, s-a remarcat prin faptul că a reuşit să-i ia o declaraţie în exclusivitate preşedintelui american Bill Clinton.

În 1992, Corina Creţu devine consilier al preşedintelui Ion Iliescu, care avea să-i marcheze cariera. Intră în PSD – pe atunci PDSR- în 1997, când devine şef al Departamentului Imagine şi Relaţii cu Mass media. Tot din 1997, Creţu a activat ca prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor din PDSR. Aşadar, Corina Creţu are o vechime de peste 20 de ani în PSD. În acea vreme, Liviu Dragnea era prefect de Teleorman numit de PD, iar Lia Olguţa Vasilescu era alături de Corneliu Vadim Tudor în PRM.

În anul 2000, Corina Creţu a candidat din partea PDSR pentru un post de deputat de Bucureşti, fiind aleasă în această calitate. Decide însă să demisioneze imediat (pe 10 ianuarie 2001) pentru a-l urma pe Ion Iliescu la Preşedinţie, întrucât acesta câştigase al doilea său mandate. Corina Creţu devine purtător de cuvânt al preşedintelui Ion Iliescu. Ulterior ajunge senator social-democrat. 

La primele alegeri europarlamentare, organizate în România în anul 2007, Corina Creţu este aleasă eurodeputat. La fel în 2009 şi 2014, când este propusă de Guvernul PSD pentru funcţia de comisar european pentru dezvoltare regională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite