Surse: Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne, va fi numit consilier prezidenţial pentru siguranţă naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dudu Ionescu, fost ministru de Interne în guvernarea CDR
Dudu Ionescu, fost ministru de Interne în guvernarea CDR

Preşedintele Klaus Iohannis intentionează să-l numească pe Constantin Dudu Ionescu în funcţia de consilier de stat la Cotroceni. Fostul ministru de interne în guvernarea CDR, Dudu Ionescu ar urma să conducă  Departamentului de Siguranţă Naţională, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit site-ului Administratiei Prezidenţiale, "Departamentul Securitate Naţională (D.S.N.) reprezintă structura specializată din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, destinată asigurării îndeplinirii de către Preşedintele României a prerogativelor conferite de Constituţie în domeniul general al securităţii naţionale şi al calităţii de Comandant al Forţelor Armate, având la bază Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi Strategia de Securitate Naţională a României."

Puntea de legătură între Cotroceni şi Constantin Dudu Ionescu pare să fie europarlamentarul PNL Eduard Hellvig, unul din cei mai apropiaţi oameni de preşedintele Klaus Iohannis, arată hotnews.ro. Hellvig a fost consilierul ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu în perioada 1999-2000. 

Constantin Dudu Ionescu (58) este licenţiat al Facultăţii de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Si-a inceput cariera ca inginer si a fost cercetator la Centrul de Motoare de Aviatie Bucuresti.

A fost deputat PNTCD in legislatura 1992 - 1996, apoi secretar de stat in Ministerul Apararii in Guvernul CDR, ulterior ministru de interne. A ocupat functia de secretar-adjunct al PNTCD. Dupa esecul partidului la alegerile din 2000, care au dus la disparitia partidului din Parlament, Dudu Ionescu s-a inscris, in noiembrie 2003 in PUR-ul lui Dan Voiculescu. A explicat la vremea respectiva a optat pentru PUR intrucit, dupa rezilierea protocolului cu PSD si dupa declaratiile de apropiere fata de PPE, este cel mai bine plasat pentru a putea construi un partid de orientare populara. Dudu Ionescu  a demisionat din partidul lui Voiculescu in mai 2005. 

La alegerile pentru Parlamentul României din 2008, Ionescu a candidat din partea PDL, într-un colegiu din sectorul 4, Bucuresti. Desi s-a clasat pe primul loc ca număr de voturi, nu a reuşit să treacă de pragul de 50%, astfel a pierdut mandatul de parlamentar la redistribuirea voturilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite