UPDATE Antonescu şi Iohannis vor ieşirea de la guvernare, dacă PC nu renunţă la postul de vicepremier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PNL s-au reunit, duminică seară, într-o şedinţă informală, pentru a discuta evoluţia negocierilor din USL pe tema structurii Cabinetului Ponta.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristian Pocora, a declarat, la finalul întâlnirii conducerii partidului, că, pentru întâlnirea de luni cu Victor Ponta, liderii liberali Crin Antonescu şi Klaus Iohannis „au primit un mandat de fermitate”, care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL.

„PNL respectă şi îşi doreşte să facă parte din proiectul USL, aşa cum a fost el votat şi mandatat de cetăţeni, în alegerile din 2012 (…)Propunerea concretă a PNL este cea votată acum o săptămână şi de Biroul Permanent şi de Delegaţia Permanentă, nominalizările pe care le-am făcut pentru portofoliile cu miniştri demisionari”, a declarat Pocora.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a fost întrebat, de asemenea, dacă PNL va rămâne în USL dacă premierul Victor Ponta nu va renunţa la propunerea de a fi instituit un vicepremier pentru Partidul Conservator.

„Am convingerea că premierul Victor Ponta, aşa cum a declarat şi dumnealui, susţine continuarea proiectului USL, este foarte important şi pentru domnia sa, prin urmare nu pot să iau în calcul o astfel de ipoteză”, a precizat Pocora.

UPDATE Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat, duminică, la plecarea de la sediul PNL, că, personal, a susţinut ieşirea PNL de la guvernare în şedinţa la care a participat.

„Nu avem bani de investiţii şi, în situaţia în care bugetele noastre nu vor suferi nişte modificări, nu mai are rost să mai stăm la guvernare”, a motivat Căncescu, referindu-se la bugetele locale

Potrivit unor surse politice, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au ridicat problema ieşirii de la guvernare şi au cerut opinia fiecărui participant la şedinţă. Potrivit aceloraşi surse, liderii liberali refuză să accepte alocarea unui al patrulea post de vicepremier către PC.

Liderii de filiale ai PNL, vicepreşedinţii partidului şi liderii grupurilor parlamentare au fost convocaţi duminică seară, de la ora 18.00, pentru o reuniune neoficială cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, au precizat surse politice. Printre cei care au ajuns la sediul PNL se numără Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Radu Stroe, Mariana Câmpeanu, Rareş Mănescu, George Scutaru, Aristotel Căncescu, Ovidiu Silaghi.

înainte de întrunirea informală a conducerii PNL, fostul ministru de Interne Radu Stroe a declarat că este exclusă ieşirea liberalilor de la guvernare. În ce priveşte condiţia impusă de premierul Victor Ponta, privind înfiinţarea unui post de vicepremier destinat Partidului Conservator, Stroe s-a mărginit să afirme că este o "chestiune tehnică", iar decizia finală aparţine conducerii PNL.

Pe agenda discuţiilor figurează negocierile din USL pe tema numirii noilor miniştri liberali, dar şi  strategia parlamentară în cazul în care premierul Victor Ponta îşi menţine solicitarea pentru înfiinţarea unui post de vicepremier alocat Partidului Conservator, iar blocajul din USL va continua.

Citeşte şi:

Crin Antonescu: „Am încheiat orice relaţie cu Dan Voiculescu. Nu mai sunt prieten nici cu Victor Ponta”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la postul Realitatea TV, că actualul primar al Sibiului, Klaus Iohannis, va fi noul ministru de Interne, singurul motiv de neînţelegere cu premierul fiind neacceptarea din partea liberalilor ca PC să desemneze un reprezentant în functia de vicepremier.

Constantin: Sper să nu se rupă USL. Nu mă târguiesc pentru funcţii politice

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că speră ca Uniunea Social Liberală să reziste, în ciuda conflictelor izbucnite în cadrul coaliţiei de guvernare.

Crin Antonescu: Poate că Tăriceanu vrea să intre în USD. E în regulă

Preşedintele PNL Crin Antonescu a comentat vineri propunerea senatorului liberal Călin Popescu Tăriceanu referitoare la o eventuală candidatură comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare din luna mai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite