Surse: Clotilde Armand şi socrul său s-au înscris în cursa pentru euroalegeri. Bătaie în USR pe locurile care duc la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clotilde Armand şi soţul său, Sergiu Moroianu, s-au înscris în competiţia din USR pentru alegerile europarlamentare, susţin surse politice pentru „Adevărul“. În total, 89 de candidaţi râvnesc la locurile eligibile pentru Bruxelles, ordinea pe listă urmând să fie stabilită prin votul tuturor membrilor de partid. Un alt nume cunoscut care a intrat în cursa internă e deputatul Cristi Ghinea. USR speră să obţină cel puţin trei mandate la euroalegeri

UPDATE Surse din conducerea USR au declarat pentru Adevărul că nu Sergiu Moroianu s-a înscris în cursa pentru euroalegeri, ci tatăl său, Mihnea Moroianu, unul dintre cei mai importanţi matematicieni din România. Mihnea Moroianu ( 73 de ani) a candidat şi la alegerile parlamntare din 2016 pe listele USR.

***

Candidaţii Uniunii Salvaţi România (USR) la europarlamentare vor fi aleşi în urma unui referendum intern. "USR are un mecanism în ceea ce priveşte europarlamentarele diferit de orice a fost în politica românească de până acum. Este, cumva, un festival al democraţiei, în care locurile de europarlamentar de pe liste vor fi decise de membrii partidului prin referendum intern. Practic, oricine din partid poate să se înscrie să candideze şi în măsura în care convinge membrii va fi mai sus pe liste şi va fi pe lista de locuri eligibile de europarlamentare", spunea preşedintele USR Dan Barna, în vară. 

Barna preciza că atunci când a preluat partidul, în octombrie 2017, USR avea undeva la 1.800 de membri, în momentul de faţă are peste 4.000 de membri, trendul fiind unul crescător.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite