Surse: Cine sunt cei doi favoriţi pentru funcţia de premier şi lista viitorului cabinet PSD-ALDE. Apropiaţii lui Victor Ponta nu vor primi funcţii în Executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la alegeri, social-democraţii îşi fac calcule pentru guvern. Împreună cu cei de la ALDE, PSD va da noul premier şi noul cabinet, după consultările de la Cotroceni. Deşi Liviu Dragnea a fost dat ca favorit pentru a prelua Palatul Victoria, social-democraţii pregătesc şi o altă variantă cu care să-l convingă pe Klaus Iohannis, potrivit Realitatea TV.

Potrivit unor surse Realitatea TV, niciunul dintre apropiaţii lui Victor Ponta nu va primi funcţii în Guvern, din cauza jocului la dublu din campanie, prin susţinerea PRU. Preşedintele Klaus Iohannis va nominaliza premierul cu doar o zi sau două înainte de Ajunul Crăciunului! Şeful statului a anunţat că va convoca noul Parlament marţi, iar miercuri si joi va chema, din nou, partidele la consultări.

Lista cabinetului

Prim-ministru - Sorin Grindeanu/Mihai Fifor/ Marius Nica
Ministerul Muncii - Rovana Plumb
Ministerul Culturii - Ionuţ Vulpescu
Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu
Ministerul Tineretului - Gabriel Petrea
Ministerul Agriculturii - Paul Stănescu
Ministerul Finanţelor Publice - Cristian Socol
Relaţia cu Parlamentul - Eugen Nicolicea
Ministerul Economiei - Mihai Tudose
Ministerul Energiei - Andrei Gerea
Ministerul Educaţiei - Liviu Pop
Ministerul Justiţiei - Robert Cazanciuc
Ministerul Apărării - Georgian Pop
Ministerul de Interne - Gabriel Vlase

Guvernul va fi monitorizat de PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat, joi, că a fost desemnat, la nivelul partidului, un grup de experţi care să monitorizeze activitatea viitorului cabinet, îndeosebi modul în care este pus în aplicare programul de guvernare al social-democraţilor.

”Guvernul va fi monitorizat de un grup de specialişti deja stabilit la nivelul partidului care va urmări realizarea angajamentelor la termenele şi în condiţiile din programul de guvernare. Vor face lunar rapoarte privind eficienţa actului de guvenraare şi, dacă va fi cazul, vor face şi propuneri în acest sens, propuneri de orice natură”, a declarat Liviu Dragnea.

El a motivat această decizie prin faptul că cetăţenii aleg programe de guvernare asumate de către partide şi este normal ca PSD să controleze modul în care Guvernul respectă angajamentele din campania electorală.

Dragnea a anunţat, totodată, că se lucrează deja în PSD la redactarea programului de guvernare care va fi depus la Parlament în vederea primirii votului de învestire de către viitorul cabinet.

”Tot ce am promis în campanie va fi respectat la virgulă. Orice măsură, orice cifră prinsă în programul de guvernare va fi respectată fără nici un fel de ezitare”, a spus Dragnea.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite