Surse: Carmen Dan vrea să-şi asigure viitorul politic prin fieful din Teleorman. Cine se luptă pentru şefia organizaţiei judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefia PSD Teleorman în epoca post-Dragnea a ajuns să fie disputată aproape exclusiv de oameni propulsaţi în politica mare de fostul lider al social-democraţilor, aflat după gratii. Printre aceştia se numără şi Carmen Dan, ministru aflat la un pas de remaniere, dar care îşi netezeşte drumul pentru a prinde un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2020, potrivit unor surse politice.

Duminică are loc Conferinţa Judeţeană a PSD Teleorman, eveniment în care vor fi aleşi preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general ai organizaţiei judeţene. Dacă pentru funcţia de preşedinte şi-a manifestat intenţia doar Adrian Ionuţ Gâdea, unul dintre locotenenţii lui Dragnea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru al doilea loc în structura de conducere sunt mai mulţi pretendenţi. În primul rând, la preşedinţia executivă aspiră Dănuţ Cristescu, preşedinte al Consiliului Judeţean, adică unul din oamenii care au acces la resurse care merg spre primarii PSD.

Candidaţii surpriză

De asemenea, o surpriză e şi intrarea în cursă a lui Victor Drăguşin, actualul primar al Alexandriei, cel care a precizat pentru „Adevărul“ că joi dimineaţă şi-a depus candidatura. Al treilea pretendent la funcţie de preşedinte executiv e Nicolae Bădănoiu, primarul oraşului Videle.

Al patrulea candidat surpriză ar putea să apară chiar în ziua Conferinţei, acesta fiind ministrul de Interne, Carmen Dan. Aceasta a precizat pentru „Adevărul“ că nu şi-a depus candidatura, însă surse politice susţin că aceasta a purtat discuţii cu liderii locali în care a vorbit despre intrarea în cursa pentru preşedinţia executivă. Negocierile vin în contextul în care Carmen Dan e tot mai aproape de a fi demisă de premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis insistând pentru plecarea acesteia din Guvern.

De asemenea, surse politice au punctat faptul că actualul ministru s-ar reorienta spre această funcţie locală pentru a putea să pretindă un loc pe listele PSD de anul viitor, de la parlamentare. Însă ministrul nu se bucură de prea multă simpatie la nivel local. Potrivit informaţiilor „Adevărul“ lupta pentru postul de preşedinte executiv se va da între Cristescu şi Drăguşin.  La Conferina Judeţeană, care se va ţine la Alexandria, vor veni şi liderii de frunte ai PSD: Viorica Dăncilă, preşedinte al partidului şi premier, Eugen Teodorovici, preşedinte executiv al PSD şi ministru de Finanţe, dar şi secretarul general Mihai Fifor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite