Surse. Cine sunt candidaţii testaţi de PNL pentru Capitală. Strategia liberalilor pentru a intra în finală cu Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan şi Nicuşor Dan concurează pentru Bucureşti
Rareş Bogdan şi Nicuşor Dan concurează pentru Bucureşti

Liberalii au comandat un sondaj de opinie în care-i vor măsura pentru Primăria Capitalei pe Rareş Bogdan (europarlamentar), Violeta Alexandru (liderul PNL Bucureşti), Ciprian Ciucu (liderul PNL Sector 6) şi Ionel Dancă (şeful cancelariei premierului). Din afara partidului, liberalii îi vor testa pe Nicuşor Dan (USR) şi Vlad Voiculescu (PLUS). Ludovic Orban nu va fi inclus în acest sondaj, însă varianta de a candida la Capitală nu e total exclusă

PNL va avea candidat propriu atât la Capitală, cât şi la sectoare, mai ales dacă alegerile locale se vor desfăşura în două tururi de scrutin, aşa cum prefigurează Guvernul. Liderul PNL Ludovic Orban exclude o înţelegere cu USR-PLUS în primul tur, susţin sursele citate. La Primăria Generală, liberalii estimează că Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan îşi vor canibaliza voturile, iar candidatul PNL va intra în runda finală cu Gabriela Firea.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, este susţinută puternic de Ludovic Orban, însă Rareş Bogdan pleacă favorit. Deocamdată, eurodeputatul PNL susţine că nu e interesat de Capitală. Întrebat, la Digi 24, cum ar reacţiona dacă preşedintele Klaus Iohannis i-ar cere să candideze, Rareş Bogdan a răspuns: „Sper să nu-mi ceară. Aş sta de vorba cu el, i-aş spune proiecţia viitorilor ani, cum o văd eu, iar el e o persoană echilibrată şi înţeleaptă, care sunt convins că va înţelege lucruri şi nu impune nimănui nimic. Va asculta argumentele mele. E singurul om care mă poate pune în situaţia de a trebui să discut acest subiect. Altcineva nu poate. Dacă preşedintele Iohannis ar considera că trebuie să avem o discuţie pe subiectul Capitalei, aş fi pus într-o situaţie complicată“.

PNL pune tunurile pe Firea

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a lansat un atac dur la adresa primarului Capitalei Gabriela Firea, pe care o acuză că este iresponsabilă şi că a folosit bugetul Primăriei în scop electoral, utilizând bugetele alimentate cu bani publici în interes personal şi de partid, după modelul Dragnea, Vâlcov, Teodorovici. ”Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral! Astăzi este un moment bun să aflaţi cum au fost cheltuiţi banii dumneavoastră de Gabriela Firea. PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei în 2016. Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferenţă în investiţii? Evident că NU”, a scris Cîţu pe Facebook. ”Celebrele companii înfiinţate ilegal de primarul general şi PSD plătesc DOAR salarii şi atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% şi 90% din totalul cheltuielilor. Dacă vă întrebaţi cum apar sinecurile în economie, aveţi aici răspunsul”, a adăugat Florin Cîţu.

Gabriela Firea a reacţionat: „Da, mă autodenunţ: am folosit bugetul Capitalei pentru oameni - ceea ce dumnealui numeşte în «scop electoral». Companiile municipale care sunt şi rămân ale cetăţenilor nu sunt bune, pentru că fac treabă de calitate şi economii la buget! Să vină din nou căpuşele lor, să se mufeze la banii bucureştenilor!“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite