Surse. Bucureştenii s-au pierdut cu Firea: l-au votat pe Nicuşor Dan. Câte procente are în faţă cu două ore înainte de final. Luptă pe viaţă şi pe moarte la sectoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea şi Nicuşor Dan
Gabriela Firea şi Nicuşor Dan

La ora 19.00, cu două ore înainte de închiderea urnelor, Nicuşor Dan avea un avans de 5 procente în faţa Gabrielei Firea, susţin surse politice pentru Adevărul. Cifrele sunt furnizate de casele de sondare pe baza EXIT POLL - urilor. Diferenţa va creşte în cazul în care prezenţa la urne se va menţine pe un trend ascendent.  Dreapta ar putea câştiga 5 din cele 6 sectoare: cea mai strânsă luptă se duce la Sectorul 4.

La ora 19.00, potrivit surselor Adevărul, Nicuşor Dan are cinci procente peste Gabriela Firea. 

Sectorul 1. În continuare se duce o luptă la baionetă între Daniel Tudorache şi Clotilde Armand. Primarul PSD în funcţie e umăr la umăr cu candidata USR-PLUS-PNL. Va conta decisiv prezenţa la vot pe finalul zilei. Potrivit surselor citate, Clotilde Armand ar fi uşor favorită, în condiţiile în care electoratul dreptei iese mai târziu la vot. 

Sectorul 2. Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) e cu un pas în primărie, după ce Dan Cristian Popescu (PSD) şi  Neculai Onţanu (ADER), care şi-au canibalizat voturile.

Sectorul 3. Robert Negoiţă (ProRomânia) e favorit pentru un nou mandat de primar, dar anonimul Adrian Moraru e la o diferenţă foarte mică în spatele său. Negoiţă e avantajat şi de prezenţa mică la vot din sector. Calculele ar putea fi răsturnate printr-o mobilizare masivă pe ultima sută de metri. 

Sectorul 4. Simona Spătaru era pe primul loc la ora 16.00, la o diferenţă mică de Daniel Băluţă, însă la ora 17.00 ierarhia s-a inversat .La ora 19.00, Simona Spătaru şi Daniel Băluţă sunt umăr la umăr. Va conta fiecare vot. E o situaţie identică cu cea de la Sectorul 1. Primarul PSD în funcţie a plecat favorit clar, însă candidatul dreptei a recuperat consistent. 

Sectorul 5. Cristian Băcanu (PNL) şi Daniel Florea (PSD) sunt umăr la umăr, urmaţi de Piedone (PPUSL) şi de Marian Vanghelie (PSDI). Favorit e candidatul PNL, în condiţiile în care Florea, Piedone şi Vanghelie se bat pe acelaşi electorat ( de stânga).

Sectorul 6. Ciprian Ciucu va obţine o victorie clară, susţin sursele citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite