Surse. BEx al PNL se va reuni săptămâna aceasta pentru a decide titularii de la Digitalizare şi Fonduri Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Conducerea restrânsă a PNL se va reuni săptămâna aceasta într-o şedinţă de Birou Executiv pentru a decide cine preia şefia ministerelor Digitalizării şi Fondurilor Europene, potrivit informaţiilor „Adevărul”. De altfel, liberalii vor să convoace şi Consiliul Naţional al partidului la începutul lunii mai.

Surse liberale au declarat pentru „Adevărul” că favorit pentru Ministerul Fondurilor Europene este Marcel Boloş, care conduce în prezent portofoliul însă în calitate de lider interimar, după ce Dan Vîlceanu a demisionat din funcţie. Vîlceanu a renunţat la funcţia de ministru după plecarea lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal.

La Digitalizare majoritatea liberalilor l-ar suţine pe Sabin Sărmaş, un membru de partid cu profil tehnocrat şi şeful Comisiei de IT din Camera Deputaţilor. Numele lui Sărmaş a mai fost vehiculat în trecut pentru preluarea acestui portolofiu.

De asemenea, sursele „Adevărul” au mai declarat că PNL va convoca Consiliul Naţional al partidului la începutul lunii mai pentru alegerea unui nou prim-vicepreşedinte, funcţie rămasă liberă după trecerea lui Lucian Bode ca secretar general al partidului. Tot în Consiliul Naţional urmează să fie ales şi un nou vicepreşedinte pentru Apărare, adică locul lăsat vacant după ce Nicolae Ciucă a fost ales la şefia PNL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite