Prima întâlnire oficială a noului premier Tudose. Ce a discutat cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Mihai Tudose a avut, luni, prima întâlnire oficială din postura de şef al Execuvitul, cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Cei doi au discutat despre relaţiile dintre România şi SUA, mai ales în domeniul militar, dar şi cel economic. Mai mult, în luna octombrie, Guvernul, împreună cu ambasada americană, vor organiza o întâlnire cu potenţialii investitori americani, pentru consolidarea relaţiilor economice.

UPDATE La întâlnirea de lucru de luni cu ambasadorul SUA, premierul Tudose l-a asigurat pe diplomatul american de faptul că România va continua Parteneriatul Strategic cu SUA, acesta fiind şi motivul pentru care prima întâlnire oficială din postura de premier a decis să o aibă cu diplomantul american.

„Cele două decenii de Parteneriat Strategic între România şi SUA reprezintă o garanţie a relaţiei puternice dintre ţările noastre, relaţie care trebuie continuată şi consolidată. Sunt convins că avem potenţialul de dezvoltare a relaţiei bilaterale. Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei şi că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori”, a declarat premierul Tudose.

La întâlnirea dintre cei doi, un punct central a fost ocupat de discuţiile privind continuarea colabării în domeniul militar, în contextul în care România alocă deja cei 2% din PIB către Apărare, aspect ce va contribui la relansarea colaborării române-americane în domeniul militar pe baze noi.

Discuţiile au vizat şi importanţa consolidării relaţiilor economice din România şi SUA, de vreme ce ele nu se ridică încă la nivelul celor politico-militare. Vizita derulată de preşedintele Kluas Iohannis în SUA a contribuit la creşterea credibilităţii României, aspect ce se va resimţi şi la nivelul investitorilor americane interesaţi de ţara noastră, a declarat Hans Klemm. Mai mult, în vedere consolidării relaţiilor bilaterale în domeniul economic, în luna octombrie a acestui an, Guvernul României, împreună cu Ambasada SUA, vor organiza  o întâlnire cu potenţiali investitori americani în România.

„România oferă un mediu de afaceri prietenos. Aş vrea să prezint investitorilor americani oportunităţile de afaceri din ţara noastră şi să îi asigur că în calitate de prim-ministru înţeleg că afacerile se dezvoltă pe stabilitate şi predictibilitate”, a subliniat şeful Executivului. 

UPDATE Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a sosit la Palatul Victoria pentru întâlnirea cu premierul Mihai Tudose.

Potrivit surselor citate, întâlnirea urmează să aibă loc la ora 13.00 la sediul Guvernului. Aceasta este prima vizită a unui ambasador pe care Mihai Tudose o primeşte în calitate de prim-ministru.

Ultima vizită oficială a lui Hans Klemm la Palatul Victoria a avut loc la jumătatea lunii martie, când s-a întâlnit cu fostul premier Sorin Grindeanu pentru o discuţie legată de înfiinţarea Muzeului Holocaustului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite