Adrian Chesnoiu şi-a dat demisia din Guvern şi se autosuspendă din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chesnoiu Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Adrian Chesnoiu Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, şi-a dat demisia din funcţia pe care o ocupă în Guvern. Deputatul a precizat că e nevinovat şi că se autosuspendă şi din PSD. De asemenea, el le cere parlamentarilor să voteze pentru ridicarea imunităţii, aşa cum cer procurorii DNA.

Redăm anunţul lui Chesnoiu privind demisia:

 „NU am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă!

În urma apariţiei în spaţiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toţii egali în faţa legii şi vreau să am posibilitatea de a elimina orice potenţială suspiciune!

Mă retrag din funcţia de ministru - nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activităţii mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulţumesc tuturor celor care aveţi încredere în mine, în nevinovăţia mea şi în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!” -  a anunţat Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.

***

La scurt timp după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parlamentului ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, ministru al Agriculturii, fiind acuzat de abuz în serviciu, apar şi primele urmări în plan politic. 

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că Adrian Chesnoiu ar urma să-şi dea demisia din funcţia de ministru al Agriculturii. Decizia are loc pentru a nu aduce o imagine negativă asupra Executivului Ciucă. 

Dacă Adrian Chesnoiu îşi va da demisia din funcţie, ar fi al doilea ministru care pleacă din Guvernul Ciucă în urma unor controverse. Primul a fost Florin Roman, în luna decembrie, după suspiciuni privind un posibil plagiat şi inadvertenţe în ceea ce priveşte diplomele de studii pe care le avea liberalul. 

Acuzaţiile DNA

„În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al D. N.A. Crin Nicu Bologa a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor şi în prezent având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
- instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracţiuni)”, arată DNA. 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunţat joi după-amiază că încă nu a fost luată o decizie la partid privind o demisie a lui Chesnoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite