Surse. Acord final. Cine sunt candidaţii comuni PNL-USR-PLUS la Capitală. Supriza PNL pentru Sectorul 3. PMP e pe dinafară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban şi Nicuşor Dan au bătut palma cu Dan Barna şi Dragoş Tudorache
Ludovic Orban şi Nicuşor Dan au bătut palma cu Dan Barna şi Dragoş Tudorache

PNL şi Alianţa USR-PLUS au ajuns vineri noaptea la un acord final în privinţa candidaţilor comuni în Bucureşti. Potrivit surselor Adevărul,  la Sectorul 3, PNL l-a aruncat în lupta cu Robert Negoiţă pe Adrian Moraru, consilierul ministrului Muncii Violeta Alexandru. PMP nu a mai fost cooptat în alianţa dreptei pe Bucureşti, prin urmare Traian Băsescu se pregăteşte să candideze la Primăria Capitalei şi va rupe din voturile lui Nicuşor Dan.

Candidaţii comuni PNL-USR-PLUS: 

Primăria Capitalei - Nicuşor Dan (independent)

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

Conducerile PNL, USR şi PLUS se reunesc sâmbătă pentru a definitiva candidaturile la alegerile locale.

„Adevărul“ a anunţat miercuri că liderul PNL Ludovic Orban ar fi dispus să renunţe la Dan Cristian Popescu (candidatul PNL la Sectorul 2) pentru a parafa o înţelegere cu Alianţa USR-PLUS în Capitală. Obiectivul lui Orban este ”eliberarea Capitalei din ghearele PSD”.

Invitat marţi la Adevărul LIVE, Traian Băsescu a subliniat clar că dacă PMP nu va fi cooptat într-o alianţă a dreptei în Capitală, va candida pentru fotoliul de primar general. Formaţiunea este creditată, în prezent, cu circa 10% din intenţia de vot a bucureştenilor. La alegerile europarlamentare din 2019, PMP a obţinut 8% din voturi în Capitală.

”Adevărul” a anunţat miercuri seară în exclusivitate că liberalii şi USR-PLUS au ajuns la o înţelegere privind alianţa dreptei în Capitală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite