Surse. Şedinţă tensionată la PNL. Orban: „Trebuie să ne delimităm de Voiculescu. Răspunderea pentru menţinerea lui în Guvern e exclusiv a USR”. Cîţu, absent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orban pasează decizia revocării lui Voiculescu în interiorul USR-PLUS. FOTO Inquam Photos / George Calin
Orban pasează decizia revocării lui Voiculescu în interiorul USR-PLUS. FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis în şedinţă colegilor liberali că formaţiunea sa va încerca să se delimiteze de acţiunile şi deciziile controversate ale lui Vlad Voiculescu, susţin surse din PNL pentru „Adevărul”. În ceea ce priveşte revocarea lui Voiculescu, decizia este pasată USR.

Potrivit unor surse liberale, primul care a luat cuvântul a fost Ludovic Orban. Liderul PNL a precizat din prima că decizia privind demiterea unui ministru, în acest caz a lui Vlad Voiculescu, stă la Florin Cîţu. Apoi, Ludovic Orban le-a transmis în mod clar celor din conducerea PNL că liberalii trebuie să se delimiteze de ceea ce face ministrul Sănătăţii, mai ales când e vorba de acţiuni sau „inacţiuni” controversate. 

Orban a cerut să nu se insiste pe subiectul Vlad Voiculescu, pentru că Florin Cîţu nu este la şedinţă, fiind prins cu câteva întâlniri importante. „Atunci când se umple paharul nu ne dăm în lături de la acţiune. Răspunderea pentru menţinerea lui Vlad Voiculescu aparţine exclusiv USR”, a completat preşedintele PNL, potrivit unor surse participante la şedinţă. 

Ben Oni Ardelean a luat cuvântul şi a cerut ca liberalii să iasă în public şi să se delimiteze de ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Ludovic Orban i-a recomandat ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia o decizie în ceea ce priveşte situaţia de la Timiş, adică să-l demită pe prefectul USR care a fost de acord cu controlul incognito de la restaurantul unui hotel, pentru care a trimis inclusiv oameni din instituţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite