UPDATE Şedinţă cu scandal în PNL. Orban l-a învins pe Rareş Bogdan. Violeta Alexandru, noul preşedinte al PNL Bucureşti. Rareş Bogdan: Nu fac tabere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sever Gheorghe
FOTO Sever Gheorghe

Violeta Alexandru, propusă de Ludovic Orban, este noul preşedinte al PNL Bucureşti, după ce liberalii, sub conducerea lui Cristian Buşoi, au fost zdrobiţi de USR la europarlamentare în Capitală. Violeta Alexandru a fost ministru pentru Dialog social în Guvernul Cioloş. Rareş Bogdan, cel care a râvnit la şefia filialei Bucureşti, rămâne pe dinafară. Au fost doar două voturi împotriva Violetei Alexandru.

UPDATE Violeta Alexandru, despre blaturile din PNL: Începe o nouă etapa azi în PNL. Sunt un om ferm, dar care ia decizii mai puţin la emoţii. Veţi vedea decizii în acest sens. Oamenii trebuie să vadă că PNL e o forţă de opoziţie autentică. 

UPDATE Rareş Bogdan, după şedinţa BEX: Eu lupt pentru unitatea partidului. Nu am venit să fac tabere, să fac scandal, nu am venit să fiu vedetă. La Realitatea TV nu am avut nicio funcţie, deşi toată lumea credea că sunt director. Chiar dacă voi fi un simplu membru, voi fi o voce puternică.  

UPDATE Violeta Alexandru e noul preşedinte al PNL Bucureşti. Rezultatul votului: 21 pentru, două împotrivă şi două abţineri. 

UPDATE Europarlamentrarul Cristian Buşoi, sub conducerea căruia PNL a obţinut un scor dezastruos în Capitală, şi-a arătat susţinerea pentru Rareş Bogdan, susţin surse din conducerea PNL pentru Adevărul. 

UPDATE Rareş Bogdan, înainte de a intra la şedinţa PNL:  „Dacă ar fi Violeta Alexandru nu pot fi decât încântat, a muncit fantastic door to door şi la întâlnirile televizate. E un om foarte valoros. Putea fi bine pusă şi pe lista de europarlamentare, la forţa pe care o are, pentru că e un om foarte bun. A fost alături de Cioloş, după care a venit alături de noi, fiind consilierul domnului Orban şi apoi a devenit cred membru la Sectorul 1. Pe cei din PSD i-a deranjat cu siguranţă. Pe cei din PNL sigur nu i-a deranjat, precum nici pe cei 2,5 milioane de votanţi ai PNL, pentru că lucrurile sunt simple – trebuie să fim într-o poziţie radicală cu PSD. Eu am spus că PSD e doar rănit, nu e învins şi trebuie să luptăm pentru asta. Ne aşteaptă trei rânduri de alegeri extrem de grele, prezidenţiale, locale şi parlamentare”.

UPDATE Rareş Bogdan a ajuns mai târziu la şedinţa Biroului Executiv (BEX). 

UPDATE 10.25 Ludovic Orban a propus-o oficial pe Violeta Alexandru pentru funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti. În ceea ce priveşte conducerea celor 6 sectoare, propunerile nu vor fi făcute azi de către Ludovic Orban. Urmează ca, într-o săptămână, Violeta Alexandru să propună liderii organizaţiilor PNL de sector.  

UPDATE 21.35 Potrivit celor mai noi informaţii, Ciprian Ciucu va prelua şefia Sectorului 6, iar Cristian Băcanu, a Sectorului 3.

***

Sute de membri ai PNL Bucureşti au semnat, luni, o scrisoare în care îi cer lui Rareş Bogdan, recent ales europarlamentar, să accepte preluarea şefiei PNL Bucureşti, o funcţie pe care, potrivit unor surse politice, cel mai probabil nu o va primi. Motivul: Ludovic Orban e nemulţumit de pretenţiile prea mari ale fostului moderator de televiziune.

În scrisoarea adresată lui Rareş Bogdan se vorbeşte despre construirea unei echipe solide, pentru a da Bucureştiului o guvernare corectă. Iar Rareş Bogdan ar fi omul „potrivit“ pentru îmbunătăţirea echipei de la Capitală. 

Pe de altă parte, semnatarii scrisorii se plâng de faptul că ei nu au fost felicitaţi de conducerea centrală, deşi au luat un număr mare de voturi, ci s-a vorbit e sancţionarea lor. Printre semnatarii scrisorii sunt Cristian Olteanu (fost lider al PNL Sector 5), Marius Vintilă (vicepreşedinte PNL Bucureşti),  Hazem Kansou (secretar general al PNL Bucureşti) sau Bogdan Jelea (consilier Sectorul 5). De altfel, surse politice au precizat pentru Adevărul că în spatele scrisorii ar sta Olteanum, Kansou, precum şi Răzvan Sava(fost preşedinte al PNL Sector 4). Sursele menţionate susţin că sprijinul acordat lui Rareş Bogdan ar veni în urma unor negocieri purtate de aceştia pentru menţinerea lor în funcţii de conducere la sectoare.   

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite