Şedinţă-fulger la PSD, în absenţa lui Tudose şi Firea. „Nu dăm jos premierul. Vom face un miting în toate oraşele împotriva statului paralel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au ajuns la cuţite
Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au ajuns la cuţite

Pe fondul disputei publice dintre Gabriela Firea şi Mihai Tudose, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat de urgenţă, duminică seara, la sediul partidului, pe liderii din teritoriu. Conducerea PSD a decis, la propunerea insistentă a lui Codrin Ştefănescu, să organizeze weekend-ul viitor mitinguri de protest faţă de „statul paralel“ în toate oraşele ţării. Nici Mihai Tudose, nici Gabriela Firea n-au fost prezenţi la şedinţa-fulger.

UPDATE Codrin Ştefănescu, după şedinţa informală a PSD: Sunt prostii că ne-am întâlnit să-l dăm jos pe Tudose. E o prostie că Tudose vrea partidul. Nu există niciun fel de ruptură în partid. E o singură tabără în partid: tabăra PSD. Ne-am întânit azi pentru că liderii organizaţiilor judeţene au cerut o întâlnire cu liderul PSD Liviu Dragnea. Am stabilit azi să facem şi noi un miting. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva ascultării telefoanelor, un miting care va arăta care e adevărata majoritate în România. Este un miting pe care românii l-au cerut prin şefii de organizaţii. Vom decide dacă va fi sâmbătă sau duminică, dar va fi în toate oraşele ţării şi în Bucureşti. Toate vor fi în aceeşi zi şi la aceeaşi oră. Mesjaul va fi: aceasta este majoritatea decisă prin vot. Veţi vedea ce doreşte poporul român de la această ţară. 

Jurnalist: Premierul este de acord cu un miting la Brăila?

Premierul nu este liderul PSD Brăila. Şi premierul ştie de această întâlnire. Premierul coordonează activitatea Guvernului. Va fi prezent mâine la întâlnirea din Parlament. 

UPDATE Gabriela Firea lipseşte de la şedinţa PSD. Potrivit unor surse din partid, Firea nu a fost invitată, deşi face parte din tabăra lui Liviu Dragnea. Astfel, conflictul Firea-Tudose este tranţat în abseţa celor doi. 

UPDATE La şedinţă au fost chemaţi doar liderii fideli lui Liviu Dragnea: Claudiu Manda ( Dolj), Florin Cârciumaru (Gorj), Paul Sătnescu ( Olt), Ionel Arsene (Neamţ) şi alţii.

UPDATE Potrivit unor surse din PSD, liderii partidului discută posibilitatea de a organiza un miting la Bucureşti pentru susţinerea programului de guvernare. Sursele citate susţin că cel care insistă pentru miting este Codrin Ştefănescu. 

UPDATE La sediul partidului au ajuns preşedintele PSD Neamţ Ionel Arsene şi secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a criticat  modul în care premierul Tudose a reacţionat în legătură cu organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, despre care a spus că „nu este cea mai inspirată decizie”, considerând că a fost o manieră incorectă şi necolegială. 

Edilul a adăugat că premierul ar trebui să înţeleagă faptul că trebuie să comunice direct cu colegii săi de partid, nu prin insinuări în presă. Ea a confirmat indirect şi conţinutul unor stenograme apărute în presă conţinând un schimb de replici dur între ea şi premier pe tema târgului de Crăciun.

Potrivit stiripesurse.ro şi DCnews.ro, Firea l-a dat de gol pe premier care i-ar fi cerut ca în Piaţa Victoriei să fie instalată o statuie, pentru ca protestatarii să nu îl mai deranjeze şi să nu aprobe mitingurile sindicaliştilor.

„Dvs sunteţi de la Brăila, şi nu de la Craiova, Dvs nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să spuneţi asta în Cex, Dvs numiţi penale două colege, Dvs nu vă coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului, pe Dvs nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, Dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de din ce în ce mai mulţi dintre noi”, au fost reproşurile lui Firea .

Citeşte şi:

Noi fragmente din cearta dintre Gabriela Firea şi Mihai Tudose: Aţi uitat când mă întrebaţi de ce nu montăm o statuie în Piaţa Victoriei?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite