SURSE Întâlnire între liderii PNL şi Iohannis. Ce decizii s-au luat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis este aşteptat să salveze Cabinetul Ciucă de la un eşec FOTO Inquam Photo
Klaus Iohannis este aşteptat să salveze Cabinetul Ciucă de la un eşec FOTO Inquam Photo

UPDATE Conducerea restrânsă a partidului şi Nicolae Ciucă s-au întâlnit joi seară să discute cu preşedintele Klaus Iohannis, la Vila Lac, despre negocierea unei majorităţi pentru susţinerea noului Guvern. Potrivit surselor „Adevărul”, concluzia discuţiei a fost să se meargă pe varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR şi să se apeleze la sprijin din partea PSD.

Liberalii au mers tot în număr restrâns, adică prim-vicepreşedinţii partidului, patru la număr, preşedintele Florin Cîţu, secretarul general Dan Vîlceanu şi Nicolae Ciucă, susţin surse din conducerea partidului pentru „Adevărul”. Liderii PNL din teritoriu se aşteptau la o consultare prealabilă înainte de discuţia finală cu şeful statului, însă acest lucru nu a mai avut loc. 

Potrivit unor surse politice, concluzia discuţiei a fost să se meargă pe varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR, fără includerea USR la guvernare. Astfel, PNL ar apela la susţinerea PSD, însă fără includerea social democraţilor la guvernare.

De asemenea, surse din interiorul formaţiunii susţin că este aşteptată şi pronunţarea şefului statului pentru miniştrii din Cabinet.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite