Încă o victorie a PNL împotriva PSD. Secţia specială pentru magistraţi şi OUG 7 vor ajunge pe masa Comisiei de la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) va sesiza Comisia de la Veneţia pe subiectul înfiinţării secţiei speciale pentru magistraţi, dar şi a Ordonanţei 7. Decizia a venit în urma solicitărilor făcute de parlamentarii PNL care fac parte din delegaţia României la APCE, susţin surse politice pentru Adevărul. Comisia de la Veneţia va dezbate sesizarea într-un interval de 4-6 săptămâni, susţin sursele citate.

Solicitarea a fost susţinută în cadrul Comisiei de către deputatul PNL Ionuţ Stroe, care a prezentat situaţia cu care se confruntă sistemul de justiţie din România şi modalitatea în care actuala guvernare înţelege să opereze modificări asupra legislaţiei, în mod intempestiv, fără consultări publice, fără respectarea observaţiilor Consiliului Superior al Magistraturii şi în sfidarea recomandărilor Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al PNL. 

„Felicit pe această cale delegaţia parlamentară a PNL în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care în susţinerea acestui demers a obţinut sprijinul partenerilor europeni. Noua sesizare a Comisiei de la Veneţia trasează o linie roşie în atacul PSD-ALDE la independenţa Justiţiei, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacţii extrem de dure ale partenerilor europeni. Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naţionale şi se vor face responsabili de sancţiunile pe care le va suporta România”, a spus liderul PNL Ludovic Orban.

El somează Guvernul să oprească orice alt demers legislativ în domeniul Justiţiei sau în domeniul penal până când experţii Comisiei de la Veneţia vor finaliza analiza asupra modificărilor produse în cadrul legislativ din România.

„Adevărul“ a scris săptămâna trecută că o comisie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a propus ca România să fie monitorizată din cauza riscului privind independenţa justiţiei, risc generat de controversata demitere a Laurei Codruţa Kovesi şi de modificările aduse de PSD Codului penal şi Codului de procedură penală. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite