Surpriză! Alexandru Rafila deschide lista PSD la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila, FOTO captură video
Alexandru Rafila, FOTO captură video

Alexandru Rafila va deschide lista PSD pentru Camera Deputaţilor din Bucureşti la alegerile parlamentare, conform publicaţiei republica.ro. În vară, Victor Ponta i-a propus acestuia să candideze din partea ProRomânia pentru Primăria Capitalei, dar Rafila a refuzat.

Informaţia a fost obţinută pe surse de către publicaţia republica.ro. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi una dintre cele mai proeminente figuri publice de la începutul pandemiei, nu a confirmat momentan informaţia, dar nici nu a negat-o. 

Alexandru Rafila a fost, între mai 2012 şi ianuarie 2013, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în cabinetul Victor Ponta. Ulterior, în iulie, Victor Ponta a încercat să profite de notorietatea lui Rafila şi să-l împingă în cursa pentru Capitală, dar medicul a refuzat. 

”Este adevărat că înainte de a pleca în vacanţă am primit o ofertă din partea domnului Victor Ponta, preşedintele partidului Pro România ca să reprezint, să mă sprijine pentru fotoliul de primar al Capitalei. Vă daţi seama că asta e o propunere pe care trebuie să o diger, de aceea nu poţi să răspunzi pe moment nici da, nici nu. Eu m-am întors în urmă cu două zile în ţară şi i-am comunicat că declin această propunere, deci nu candidez la Primăria Capitalei”, a declarat Rafila atunci la Digi 24, şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş" din Bucureşti şi preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Decizia conducerii PSD de a-l numi pe Rafila în fruntea listei pentru Camera Deputaţilor ar veni în contextul în care social-democraţii vor să-şi refacă imaginea şi să scape de parlamentarii care au contribuit la controversatele legi ale Justiţiei şi la mutilarea Codurilor Penale. Prin urmare, Florin Iordache, faimos pentru OUG 13 şi pentru şefia Comisiei pentru modificarea legilor Justiţiei, nu mai primeşte un loc eligibil în Olt, acolo unde a fost ales pentru cinci mandate deputat. Nici Eugen Nicolicea ori Carmen Dan nu mai prind locuri eligibile. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite