Surpriză la alegerile USR PLUS. Dacian Cioloş îi ia faţa lui Barna în primul tur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş proneşte acum favorit în cursa pentru şefia USR PLUS FOTO Inquam Photos / George Calin
Dacian Cioloş proneşte acum favorit în cursa pentru şefia USR PLUS FOTO Inquam Photos / George Calin

Dacian Cioloş a reuşit să se claseze pe primul loc în competiţia pentru şefia USR PLUS. Liderul eurodeputaţilor Renew a reuit să obţină 46%, cu două procente mai mult ca Dan Barna. În condiţiile în care niciunul dintre candidaţi nu a avut peste 50% din voturi va exista şi un al doilea tur de scrutin.

Deşi pornea ca favorit în cursa pentru USR PLUS, Dan Barna s-a clasat pe locul al doilea. Barna a obţinut 43,9%, adică 14.404 voturi, în timp ce Dacian Cioloş a fost primul în clasament, cu 46% din voturi, adică 15.111. 

Pe locul al treilea s-a clasat Irineu Darău, cu 10.1%, adică 3.300 de voturi. 

În condiţiile în care niciunul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea, USR PLUS va organiza un tur al doilea de scrutin, care va începe de mâine şi va ţine o săptămână. 

„Această participare sper să fie un etalon pentru perioada următoare. Vom avea campanie până pe 2-3 octombrie. Acest partid poate şi va guverna România în 2024 (...) Acest rezultat confirmă faptul că USR PLUS este un partid pe bune. E o diferenţă între noi de 700 de voturi. Fiecare vot contează”, a declarat Dan Barna într-o conferinţă de presă. 

De asemenea, copreşedintele USR PLUS a declarat că este „optimist asupra rezultatului” din tururl al II-lea al competiţiei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite