Suferă oare doamna Ecaterina Andronescu de sindromul Stockholm?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine a urmărit, fie şi numai fragmentar, fie chiar şi pe sărite, ce s-a întâmplat în urmă cu mai puţin de două săptămâni la Congresul Extraordinar al PSD, cine a observat stilul mafiot în care a fost pregătit acesta, chipul total nedemocratic în care i s-au desfăşurat lucrările, nu putea să nu fie şocat, printre altele, de tratamentul pe care preşedintele Liviu Dragnea i l-a rezervat doamnei Ecaterina Andronescu.

De altminteri, încă din ianuarie, atunci când fostul ministru al Educaţiei în vreo două-trei guverne, total sau numai parţial controlate de PSD, şi-a exprimat dorinţa de a redeveni titularul portofoliului cu pricina în Executivul ce urma să fie condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă, începuse să fie vizibil faptul că numele d-ne Andronescu fusese trecut pe lista neagră. Nu doar că d-na Andronescu, Cati, cum i se spune în partid, locul în care toată lumea se iubeşte şi fiecare are la îndemână un cuţit spre a-l înfige în spatele celui devenit indezirabil, nu şi-a văzut îndeplinită dorinţa, nu numai că a fost umilită în cursul lucrărilor CEX care l-a preferat pe obscurul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava, un anume Valentin Popa. Câteva zile după aceea, doamnei Andronescu i-a fost barat accesul şi la şefia Comisiei de specialitate în favoarea altui ins fără relevanţă, însă campion în siluirea limbii române, profesoraşul de şcoală medie pe nume Liviu Marian Pop.

Operaţiunea anti-Andronescu, al cărei comanditar şi artizan vădit este condamnatul penal Liviu Nicolae Dragnea, a continuat dobândind dimensiuni incredibile. Doamna Andronescu şi-a pierdut şi postul de vicepreşedinte al partidului, iar la simulacrul de Congres nici măcar nu a avut dreptul de a-şi susţine în faţa plenului candidatura pentru demnitate de preşedinte executiv al PSD.

Dincolo de faptul că d-na Ecaterina Andronescu nu se bucură de ceea ce s-ar chema o presă prea bună în rândul marilor, autenticilor intelectuali ai României care îi reproşează - et pour cause - o sumedenie de decizii greşite, scăderea intenţionată şi cu dedicaţie a standardelor de calitate din învăţământ şi educaţie, inventarea de organizaţii şi organisme paralele anume create pentru clientela de partid, spălarea acuzaţilor de plagiat - şi lista reproşurilor este departe de a fi încheiată - câteva lucruri sunt în afara oricărei discuţii.

Şi anume:

1. Doamna Ecaterina Andronescu are în PSD o vechime considerabilă. 22 de ani de-a lungul cărora i-a servit cu credinţă interesele, chiar şi atunci când acestea nu erau tocmai oneste.

2. Doamna Ecaterina Andronescu a fost cel mai priceput comunicator al partidului. Lucrul acesta a fost relevat de nenumărate sondaje de opinie.

3. Spre deosebire de ceilalţi vorbeţi, mulţi de viţă ceva mai nouă ai PSD, doamna Ecaterina Andronescu are ceea ce se cheamă prezenţă şi stăpâneşte perfect limba română.

Fie şi numai pentru aceste trei motive, nu acesta trebuia să fie tratamentul de care fostul ministru al Educaţiei, cunoscută ca apropiată a lui Ion Iliescu, se cuvenea să aibă parte. Ştiu, decenţa nu face parte dintre descriptorii PSD!

După umilinţele în cascadă la care a fost supusă de la începutul anului încoace, era de aşteptat ca doamna Andronescu să nu mai fie un atât de înfocat, de vajnic apărător al nemerniciilor comise în dispreţul oricărei morale, fără frica lui Dumnezeu, de Liviu Dragnea&co.

Cu toate acestea, mare surpriză mare. Ecaterina Andronescu îşi continuă neobosită lucrarea. Apare în continuare pe la televiziuni şi apără ceea ce e de domeniul evidenţei că dovedeşte caracterul anti-democratic, autoritarist, comunist, bolşevic al PSD. Am văzut-o vinerea trecută în emisiunea lui Tudor Muşat de la Televiziunea Digi 24 apărând din toţi rărunchi operaţiunile anti-DNA ale PSD şi ale tot mai jalnicului, mai penibilului ministru Tudorel Toader. Doamna Andronescu mai că nu a luat parul (aceasta ar fi fost, probabil, o încălcare a teritoriului liberal şi o punere în aplicare a indicaţiilor d-lui Ludovic Orban şi ar fi însemnat în ochii mai-marilor PSD deviaţionism de-a dreptul) cu scopul de a-l pune la punct şi a-i aplica o corecţie corporală unui preopinent.

Întrebarea firească ce se pune este dacă nu cumva d-na Ecaterina Andronescu suferă de sindromul Stockholm.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite