Succesoarea lui Merkel îl compară pe Dragnea cu Viktor Orban şi le cere social-democraţilor germani să ia măsuri împotriva PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost acuzată că PPE a evitat decizia de a exclude Fidesz din familia conservatorilor, şefa conservatorilor germani (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, le-a replicat social-democraţilor germani că ar trebui „să urmeze exemplul” şi să taxeze partidul condus de Liviu Dragnea.

Partidul Popular European a decis miercuri să suspende partidul Fidesz din familia conservatorilor europeni, evitând să-l excludă. Şefa CDU a explicat într-un interviu pentru Spiegel că Viktor Orban merită încă o şansă, dar „cu siguranţă ultima”, motivând că există membri în Fidesz care respectă valorile şi principiile PPE.

Kramp-Karrenbauer a comentat şi criticile social-democraţilor, a verzilor, ecologiştilor şi liberalilor din Germania care au criticat decizia PPE prin care s-a evitat excluderea Fidesz şi i-au acuzat pe conservatori că ar continua să-l protejeze pe Orban. Şefa CDU a declarat în replică că social-democraţii germani ar trebui să devină mai activi pe plan european (n.red.: în gruparea S&D din Parlamentul European) şi să ia măsuri împotriva partidului lor soră din România, PSD.

„Noi am făcut primul pas, acum ceilalţi ar trebui să urmeze exemplul nostru”, a explicat Kramp-Karrenbauer, care a adăugat că PSD şi liderul său, Liviu Dragnea, sunt, la fel ca Orban, acuzaţi de autoritarism şi corupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite