Substanţele stupefiante şi psihotrope, interzise de Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate substanţele reglementate prin Legea 339/2005 privind substanţele stupefiante şi psihotrope sunt considerate interzise, după cum au decis senatorii, care au adoptat proiectul iniţiat de liberalul Mario Oprea.

Proiectul se referă şi plantele, substanţele şi preparatele care prezintă interes în medicină şi agricultură şi care erau supuse unui control strict, motiv pentru care Executivul a transmis un punct de vedere negativ.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a cerut respingerea proiectului, argumentând că blochează circuitul legal al acestor plante şi înlătură prevederile potrivit cărora aceste substanţe ar putea fi folosite în scop medicinal. „Plecăm din sens invers, le blocăm şi apoi vedem ce este necesar", a răspuns senatorul PNL Mario Oprea, precizând că excepţiile de la această lege vor fi adăugate la Camera Deputaţilor. „Vom vedea exact, pentru că este mult mai mică lista de substanţe necesare decât cea a substanţelor care se combină la ora actuală pentru a da compoziţia substanţelor cu conţinut halucinogen, şi atunci vom identifica acele excepţii de care are nevoie Ministerul Sănătăţii şi Agriculturii la Camera Deputaţilor", a arătat liberalul.

Potrivit expunerii de motive a proiectului care pune pe lista neagră „magazinele de vise" , modificările aduse Legii 339/2005 elimină interpretările privind interzicerea cultivării, producerii, fabricării, depozitării, comerţului, distribuţiei, transportului, intermedierii, achiziţionării, importului, exportului şi tranzitului substanţelor prevăzute în lege, precum şi interzicerea oricărei forme de consum şi trafic. Legea a fost aprobată de Senat cu 65 de voturi „pentru" şi o abţinere, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite