Ponta, după întâlnirea cu minorităţile: Am discutat despre trecerea 112 la Interne, iar STS sub control parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta a declarat, luni, după întâlnirea cu reprezentanţii Grupului minorităţilor din Parlament, că i s-a propus găsirea unei formule mai bune pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care ar trebui să treacă sub control parlamentar, iar serviciul 112 să rămână la Ministerul de Interne.

"Domnul Pambuccian mi-a propus, în numele Grupului, ca la proiectul de lege privind STS, să încercăm să găsim în Parlament, o formulă chiar mai bună decât cea propusă de Guvern, şi anume Serviciul 112, care peste tot în lume este la Ministerul de Interne, să treacă la Ministerul de Interne, iar STS să fie sub control parlamentar", a spus Victor Ponta.

Ponta a precizat că îi va consulta şi pe colegii liberali şi pe cei de la celelalte grupuri parlamentare, şi în felul acesta, sper ca soluţia finală a legii să fi o soluţie europeană şi o soluţie cât mai puţin disputată politic.

Ponta a mai spus că Varujan Pambuccian va lucra cu ceilalţi parlamentari de profil la amendamente pe proiectul de lege al Guvernului. „Am spus că grupurile noastre parlamentare susţin o modificare a proiectului în acest fel, Serviciul 112, ca peste tot în Europa, să fie la Ministerul de Interne, la Departamentul pe care îl conduce domnul Arafat, iar STS nu la Guvern, nu la Preşedinţie, şi anume la Parlament", a spus premierul Ponta.

La rândul său, Varujan Pambuccian a precizat că este o chestiune de logică şi că, astfel, nu se mai folosesc instituţiile statului în lupta politică. „E logic pentru că rolul STS este să securizeze convorbirile care utilizează mijloace electronice, între toate instituţiile statului, şi atunci este normal ca şi puterea şi opoziţia să aibă un control asupra felului în care se realizează această securizare, în aşa fel încât să nu existe niciun fel de suspiciuni de nicio parte“, a spus Pambuccian.

STS s-a aflat în centrul unui scandal politic după tragedia din munţii Apuseni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite