Stroe îi răspunde lui Paul Stănescu: Aş reţine partea în care spune că am avut acord pe măsurile fiscale, care sunt realiste. Nu contează declaraţiile politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat pentru News.ro că din mesajul social-democratului Paul Stănescu, care a precizat că PSD ar fi dorit să introducă şi supraimpozitarea pensiilor speciale şi a veniturilor foarte mari, este de reţinut partea în care spune că în coaliţie s-a ajuns la un acord pe măsurile fiscale, care sunt realiste, dincolo de declaraţiile politice.

„Eu aş reţine din mesajul domnului Stănescu partea în care spune că în Coaliţie am avut un acord pentru măsuri fiscale care se pot aplica, care sunt realiste. Asta e ce contează, nu declaraţii politice. Pachetul de măsuri este făcut pentru oameni, cu gândul la ei şi la economie”, a declarat Ionuţ Stroe.

Liberalul a precizat că „de fiecare dată PNL a susţinut şi va susţine doar măsuri care dau rezultate, care funcţionează în mod real în economie, nu unele fanteziste”.

„Noi lucrăm cu datele de la Ministerul de Finanţe condus de un membru PSD, nu avem alte date, nu cred că cei din PSD au alte calcule, cel puţin noi nu le cunoaştem. Nu există reţete secrete. PNL va susţine mereu doar soluţii care ţin economia în echilibru, care încurajează afacerile şi creşterea economică şi care nu riscă să adâncească şi mai mult criza. PNL rămâne un garant că nu vom introduce sau mări taxe haotic, doar pentru că sună bine”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

„Avem un rezultat bun iar acest dialog politic public ar trebui să se termine după ce ne-am hotărât să mergem pe un drum. Nu putem ţine ţara într-o tensiune permanentă vorbind într-una despre taxe noi. Aşa ca n-ar strica un apel la raţiune si aşezarea la masa dialogului in cadrul coaliţiei. PSD a intrat la guvernare alături de PNL şi, la fel ca şi noi, îşi asumă în discuţiile din interiorul coaliţiei aceste măsuri fiscale. Trebuie să şi le asume până la capăt”, a mai punctat Stroe.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, într-un comunicat oficial, vineri, despre pachetul de măsuri fiscale agreat în coaliţia de guvernare, că PSD ar fi vrut să prindă şi supraimpozitarea pensiilor speciale, a veniturilor salariale foarte mari şi a supraprofitului din pandemie. 

Vezi şi: Stănescu: Măsurile fiscale agreate de Coaliţie, o dovadă de maturitate şi responsabilitate politică

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite