Stop împrumuturilor, stop naţionalismului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sincer, dacă ar fi să aleg între a împrumuta bani pentru a plăti pensiile mărite ale pensionarilor şi a nu mă împrumuta, aş alege să nu mă împrumut. Cred că orice om, cu şcoală mai multă sau mai puţină, ar alege la fel. Îţi baţi joc şi distrugi următoarele generaţii. Pentru că banii ăia vor trebui plătiţi înapoi creditorilor, în loc să îi foloseşti pentru a educa şi dezvolta tineretul.

A ajuns în sfârşit o brumă de democraţie şi în puterea juridică. Am fost pentru demiterea lui Kovesi. Deşi e specialistă, ea e tipul tehnocratului care se crede cel mai tare, uitând că puterea în vremurile noastre se exercită democratic şi soft, nu autoritar. Dar am fost pentru demiterea ei doar cu condiţia că să plece toţi corupţii din partide. Vor pleca atunci la pachet Dragnea, Orban, Kovesi şi găştile lor de autoritari. Că aşa e democraţia, puterea celor mulţi şi mediocri. Mai rămâne să plece Orban, restul s-au cărat. Deci din privinţa justiţiei totul pare ok. Până la decizia CCR de ieri, care a aruncat iar totul în neant.

Mai e un lucru. Fac apel la toţi prietenii. Frate, terminaţi odată cu naţionalismul, că sunteţi de prost gust. La voi naţionalismul ţine până la portofel. Am explicat că nu e bine să te împrumuţi pentru a plăti pensiile. Conducătorii noştri nu sunt naţionalişti, măcar atât. Că idioţi, incompetenţi şi corupţi sunt cu vârf şi îndesat. Ce s-a întâmplat la alegerile din noiembrie 2016 înseamnă întoarcerea armelor unui popor împotriva propriilor copii. Cine are vreun dubiu să stea de vorbă cu un pensionar despre ce crede despre tineri şi se va convinge. E o prăpastie între generaţii în România din punct de vedere economic, cultural şi istoric. Hai să ne gândim puţin.

Noi, tinerii, nu am fost spălaţi pe creier cu naţionalism (deşi cei mai mulţi tineri au atitudini naţionaliste), dar suntem acuzaţi că suntem şi avem o educaţie superficială. Corect, dar suntem mult mai deschişi spre lumea asta largă şi mare. E o legătură ciudată între atitudinea şi comportamentul naţionalist. Noi tinerii din fericire, avem doar atitudinea, nu şi comportamentul. E părerea mea fără să mă fi uitat pe date.

Data viitoare când mai merg la mamaia într-un sat din judeţul Galaţi, am să printez nişte foi de hârtie cu propagandă anti-naţionalism şi am să le arunc pe stradă din maşină. E timpul ca oamenii ăştia să fie expuşi la păreri şi opinii contrare partidului unic în sudul şi estul României. E timpul ca şi restul ideologiilor să intre în viaţa oamenilor de la sat din Moldova şi Muntenia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite