Stolojan: Ponta transmite mesaje demagogice electorale, e superficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan l-a acuzat, duminică, pe premierul Victor Ponta că transmite mesaje demagogice electorale, susținând că a anunțat "cu nonșalanța și superficialitatea care îl caractezirează" faptul că veniturile bugetului consolidat a crescut cu 7,2 la sută.

"Domnul Ponta, repet, transmite mesaje demagogice electorale. La această rectificare bugetară, dl Ponta cu nonșalanța care îl caracterizează și superficialitatea respectivă ne anunță că veniturile bugetului consolidat al țării a crescut cu 7,2 la sută și această creștere se datorește faptului că a schimbat președintele ANAF, pentru că spune - tot dânsul - niciun miracol nu s-a întâmplat în funcționarea instituțiilor statului și nu am avut niciun boom economic care să justifice această creștere a bugetului general consolidat cu 7,2 la sută. Dl Ponta este în afara problemei pentru că dânsul nu face diferența între ce înseamnă creșterea bugetului în termeni nominali a veniturilor ca urmare a inflației. Veniturile bugetului României ca și PIB al României, în termeni nominali, nu în termeni reali, crește ca urmare a inflației, care ați văzut cu toți că a ieșit din parametri gândiți, este mult mai mare", a spus Stolojan, într-o conferință de presă susținută le sediul partidului.

De asemenea, el a precizat că un alt mesaj demagogic al premierului este anunțul făcut în urmă cu câteva săptămâni privind lipsa banilor de la bugetul statului pentru plata salariilor și a pensiilor, punctând că în România s-a creat o practică prin care la sfârșitul anului se fac rectificări bugetare.

"Doresc să vă mai subliniez un mesaj electoral demoagocic al dl Ponta care anunța acum 2-3 săptămâni că nu mai sunt bani pentru plata salariilor, a pensiilor pentru că bugetul care a fost făcut pe anul 2012 de către Guvernul Boc a lăsat practic începând cu luna noiembrie sau decembrie, instituțiile fără bani și această rectificare bugetară se justifică și prin a corecta o asemenea anomalie. (...) În România de când se fac Guvernele, instituțiile când ajung finanțate din bugetul statului, când ajung în ultima parte a anului, încep să declare, să țipe că nu au suficienți bani. Aceasta este o practică bugetară creată în România care se perpetuează de la an la an, respectiv că atunci când se face bugetul se știe de la bun început că banii nu ajung până în ultima zi a anului pentru sănătate, educație și de regulă în ultimele luni se fac rectificări bugetare, așa cum face și dl Ponta. (...) E o practică ce nu este sănătoasă. Nimic nou sub soare, dar normal că pentru dl Ponta a fost o relevație să audă că banii pentru sănătate nu ajung până la sfârșitul anului", a mai menționat europarlamentarul, potrivit NewsIn.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite