Stolojan: „PDL a fost făcut knockout la alegeri. Revenirea nu se face, cum cred unii, peste noapte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Stolojan încearcă să tempereze eleanul celor care cer organizarea rapidă a unui Congres în PDL
Theodor Stolojan încearcă să tempereze eleanul celor care cer organizarea rapidă a unui Congres în PDL

Eurparlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat astăzi, că "PDL a fost făcut knockout la alegerile parlamentare" şi că revenirea partidului, după "o asemenea lovitură, nu se face, cum cred unii, peste o noapte, o săptămână sau o lună", notează Mediafax.

"Cei care vorbesc acum sunt în general oameni care au venit de un an, doi în PDL şi care acum susţin opinia de a se face Convenţie cât mai repede. PDL are un statut care prevede clar că după alegerile parlamentare are loc convenţia partidului, unde au loc alegeri pentru conducerea partidului. PDL a luat o lovitură puternică la alegerile parlamentare, PDL a fost făcut knockout la alegeri şi revenirea după o asemenea lovitură nu se face, cum cred unii, peste o noapte, peste o săptămână sau peste o lună. E un proces care va ţine o perioadă de timp", a precizat Stolojan.

El crede că PDL îşi va reveni, "dar nu atât de repede" cât şi-ar dori unii democrat-liberali.

Totodată, Stolojan consideră că trebuie menţinută o alianţă a forţelor de dreapta, inclusiv cu Forţa Civică, PNŢCD şi Partidul Noua Republică şi după aceasta trebuie discutat despre candidatul pentru prezidenţiale.
Theodor Stolojan a evitat să precizeze pe cine vede el drept candidat al democrat-liberalilor pentru funcţia de preşedinte al României.

În urma eşecului de la alegerile parlamentare din decembrie 2012, PDL a avut în 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, când ar urma să se stabilească organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

În şedinţa Colegiului Director, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi Sever Voinescu, din funcţia de vicepreşedinte al partidului.
Cezar Preda, care anunţase că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte, a revenit asupra demisiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite