Stima noastră şi mândria, Liviu Dragnea, România! Uraaaaaaaa!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragnea: „Trebuie să recunosc că, începând de vineri seara, majoritatea - cred că toate organizaţiile judeţene - au transmis comunicate să nu demisionez din funcţia de preşedinte executiv”
Dragnea: „Trebuie să recunosc că, începând de vineri seara, majoritatea - cred că toate organizaţiile judeţene - au transmis comunicate să nu demisionez din funcţia de preşedinte executiv”

Cum anticipam, decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea în primă instanţă a căzut greu în capul nomenklaturii PSD! Pur şi simplu nu este în stare s-o digere. Se zvârcoleşte ca peştele pe uscat să găsească o soluţie, dar orice încercare de ieşire ar găsi, pierderile sunt imense. Au fost la început lamentările cuplului Ponta-Dragnea, care se dădea de ceasul morţii, decizia în cazul Dragnea este incorectă, omul fiind nevinovat.

Au urmat telegramele de susţinere ale liderilor (baronilor) din judeţe, aducând aminte de vremuri de mult apuse, de genul „Mult stimate şi iubite conducător, nu ne părăsi, cui ne laşi, în braţele nemiloase ale imperialiştilor muribunzi şi în stare de putrefacţie…

PSD Alba: „Suntem mai uniţi ca niciodată, alături de Liviu Dragnea”.

Ponta:  „Decizia Curţii Supreme este una simbolică, de condamnare din punct de vedere juridic a unei acţiuni politice – suspendarea preşedintelui Băsescu şi referendumul – practic a celor 7,4 milioane de români care au votat pentru suspendare

Codrin Ştefănescu: „Sunt alături de Liviu Dragnea şi eu, şi Organizaţia PSD Bucureşti, iar luni, în cadrul şedinţei Biroului Politic Permanent, împreună cu Victor Ponta vom hotărî cu toţii ce putem face pe viitor pentru ca PSD să poată participa la alegeri”.

Dragnea:Demisia mea din funcţia de preşedinte executiv, într-adevăr, poate să pună partidul într-o situaţie delicată, într-un an preelectoral când trebuie pregătit pentru alegerile locale de anul viitor, când partidul trebuie restructurat şi recalibrat şi remotivat şi reorganizat, pentru a se pune în pregătirea de campanie".

"Nu este uşor. Trebuie să recunosc că, începând de vineri seara, noaptea, ieri toată ziua, astăzi toată ziua, majoritatea - cred că toate organizaţiile judeţene - au transmis comunicate, rezoluţii, solicitări, dincolo de telefoane directe şi sms-uri, cred că i-au trimis şi lui Victor Ponta, ca mâine să nu demisionez din funcţia de preşedinte executiv”,  declară Liviu Dragnea.

Dragnea:  „Nu mă simt foarte confortabil cu asemenea presiuni. Sunt mesaje din toată ţara şi de la oameni care nu sunt membri de partid. Toate aceste manifestări m-au pus pe gânduri",

Ponta: ”Pot să vă spun un singur lucru. Am avut o discuţie cu colegii mei din BPN, absolut toţi nu au fost de acord cu demisia domnului Dragnea şi atunci mergem miercuri şi ne întâlnim în forul mai mare, în comitetul executiv. E o situaţie extrem de importantă, este sancţionat tot PSD, cei de la PNL s-au fofilat în stilul lor şi nu mai ştiu nimic ce Băsescu. Domnul Dragnea şi-a prezentat demisia. Trebuie să decidem ce facem cu PSD.”

Cu alte cuvinte, demisia sau nedemisia lui Dragnea a devenit o problemă de viaţă şi de moarte pentru PSD. Dacă pleacă Dragnea, dispare PSD? Cam aşa ceva se desprinde din declaraţiile celor doi: Dragnea şi Ponta.

Nu mai comentăm faptul că demisia nu trebuie acceptată sau nu, doar se ia act de existenţa ei. Într-un partid normal, dar nu e cazul!

Mircea Geoană are o alta opinie.  "Sceneta ieftină pusă în scenă de Ponta şi Dragnea este umilitoare pentru membrii şi votanţii PSD. Liviu Dragnea are o condamnare penală, chiar dacă este în primă instanţă. Din acest motiv trebuie să plece din viaţa politică din România. Tot jocul acesta de-a "adio, dar rămân cu tine" riscă să cadă în zona penibilului. Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru că a îndemnat oamenii să meargă la vot, ci pentru fapte de corupţie. Şi nu spun eu asta, ci o instanţă din România.

O poziţie mai raţională, chiar dacă vine de la un dizident recunoscut.

Revolta şi furia baronilor PSD a ajuns la paroxism. După o listă lungă de capete din fruntea partidului care s-au dus la puşcărie şi/sau sunt în cercetare penală, iată acum chiar nr. 2 din partid riscă să fie condamnat definitiv.

Ponta nu ştie cum să dreagă busuiocul, să-şi mai potolească colegii, de aceea îi ia parte lui Dragnea, chiar atacând justiţia.

Lupta aceasta este cu două tăişuri. Dar dacă Dragnea va fi condamnat, la recurs, cu închisoare cu executare, ce va mai zice conducerea PSD în frunte cu Ponta? Îl vor conduce pe Dragnea cu alai, până la uşa penitenciarului?

O lovitură de stat împotriva justiţiei nu este de conceput, aşa că şi justiţia va încerca, probabil, să traseze linia roşie dincolo de care politicul nu are ce să caute.

Presiunea este atât de mare pe căpeteniile PSD că au şi uitat de rezoluţia  pe care nici nu s-a uscat cerneala semnăturilor, şi care cere unui condamnat să se retragă din funcţiile de partid.

Ponta a găsit o scuză, Dragnea nu este condamnat pentru corupţie. Dar pentru ce?, dacă dosarul a fost instrumentat de DNA? Că doar nu pentru acte caritabile, prin care a ajutat morţii să voteze…

Oricum am suci-o şi întoarce-o, PSD iese prost în orice variantă.

Dacă nu-i acceptă demisia lui Dragnea, o decizie definitivă mai aspră decât actuala ar pune conducerea PSD într-o situaţie imposibilă, nemaivorbind că Rezoluţia PSD privind integritatea, susţinută şi de Dragnea, s-ar fi dovedit praf în ochii proştilor.

Dacă îi acceptă demisia miercuri, la Comitetul Executiv, PSD şi Ponta recunosc implicit că au înclinat steagul în faţa justiţiei, nu se pot apăra în niciun fel de anchete şi condamnări, banii sunt tot mai greu de furat, aşa că raţiunea rămânerii la guvernare se subţiază pe zi ce trece.

Se pare că decizia de miercuri a CE al PSD este de a da o derogare, o amnistie politică pentru Dragnea, în ciuda Rezoluţiei PSD privind integritatea.

Trebuia să ajungem şi la acest moment de răscruce, în care şefii cei mari să decidă: acceptă o justiţie independentă, sau îi dau cu tifla, cum au făcut de atâtea ori în trecut.

Decizia este la fel de importantă ca în cazul Adrin Năstase. Sau şi mai importantă, pentru că Năstase nu avea a doua funcţie în PSD, cum are Dragnea. Practic, doar Victor Ponta a rămas, încă, neagăţat de justiţie.

Ce să facem, vor spune liderii PSD, să aşteptăm momentul când însuşi Ponta va fi condamnat?

Grea întrebare… Mai ales ca PSD nu ştia ce sa mai facă sa nu fie confundat cu PCR!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite