Stelian Tănase: Asistăm la cea mai periculoasă ameninţare pentru ordinea constituţională după 1989, dacă Dragomir nu minte. Coldea atenta la ea

Stelian Tănase: Asistăm la cea mai periculoasă ameninţare pentru ordinea constituţională după 1989, dacă Dragomir nu minte. Coldea atenta la ea

Stelian Tănase

Istoricul Stelian Tănase crede că, dacă, într-adevăr, dezvăluirile fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir sunt adevărate, asităm la cea mai periculoasă ameninţare pentru ordinea constituţională din România de după Revoluţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm integral postarea lui Stelian Tănase.

„Foarte interesantă discuţia de aseară Mihai Gâdea – Daniel Dragomir. S-au întîmplat lucruri în timp real. Daniel Dragomir este un personaj. Omul şi-a făcut cariera in SRI în combaterea terorismului, a ţinut legătura cu CIA etc. Este amestecat in multe istorii. Generalul Florian Coldea i-a fost mentor aproape 20 de ani. Cum s-a terminat acest mentorat !? îl întreabă Mihai Gâdea. M-a arestat! Una dintre cele mai tari replici dintr-un studio tv, live. Dezvăluirile te obligă să reanalizezi un număr de evenimente petrecute în ultimii 10-12 ani. De pildă, cele din mass-media unde Coldea avea multe unelte, după cum am aflat aseară.

Indiscutabil Daniel Dragomir ştie foarte multe lucruri despre VIP-uri din politică, media, afaceri, justiţie. O mică parte o devolează acum. De ce? Spune că vrea să nu se repete, să nu păţească şi alţii ce a păţit el. Uşa întredeschisă spre bucătaria SRI este un eveniment şi nu doar unul mediatic. Cea mai tare parte din interviu a fost cea despre Florian Coldea. Nu mi-am imaginat că generalul a avut atîta putere, că a făcut atîtea jocuri, fiind protejat de la Cotroceni. Nu bănuiam că a fost decisiv în atîtea situaţii, că inspira atîta teamă, că a distrus atîtea destine. Că a condus de fapt SRI-ul. Pofta de putere vine treptat, ambiţia mai devreme. Într-o structură de forţă, asemenea coldeainstincte devin repede periculoase pentru ceilalţi. Cînd s-a schimbat Coldea ?  îl intreabă Mihai Gâdea. Din 2009, ( după referendum ), spune Dragomir. 2012 a fost un alt moment, adaugă el.

Pe scurt, întretimp, Coldea devenise un policy-maker redutabil, totul trecea pe la el şi nu doar în SRI. Axa cu DNA-ul dnei Kovesi devenise redutabilă şi funcţiona din plin. Erau sacrificaţi oameni, unii au ajuns in închisoare din raţiuni nelămurite pînă azi. Se interceptau sub pretexul siguranţei naţionale mii de telefoane. Se urmărea pur si simplu distrugerea unor rivali. Peisajul descris de colonel este apocaliptic. Cam neverosimil, mi-am spus.

Şi dacă totuşi este adevărat  !? Dacă această complicitate toxică între SRI si DNA&justiţie este adevărată ? Dacă Dragomir nu minte şi nici nu exagerează? Atunci asistăm la cea mai periculoasă ameninţare pentru ordinea constituţională din România după 1989. Insărcinaţi să se ocupe de siguranţa naţională, generalul Florian Coldea şi dragomiruneltele lui (din media, din justiţie, din servicii ) atentau la ea. Oricui i se putea inscena un proces, oricine putea fi arestat de pe strada fără o vină. I se putea face un dosar pentru terorism, constituire de grup infracţional, corupţie, etc. Scenariu mai prevedea că în atari situaţii uneltele lui Coldea din mass-media intervin şi îl înfiereaza pe nefericit…Arbitrariul absolut. Nu drepturi, nu legi.

Întrebare – Cine va descîlci această tristă poveste? Parlamentarii? Mă îndoiesc pentru că există printre politicieni vădite interese de a nu lămuri lucrurile şi mai ales de a nu le schimba cursul. Ei au beneficiat de această colaborare. Cîrdăşia este veche, unii aparţin cu acte în regulă acestor structuri. Dacă politicienii în Parlament nu vor rezolva, atunci cine? Şi dacă nu o face nimeni, către ce ne îndreptăm. Klaus Iohannis are ceva de spus sau va prefera şi în acest caz tăcerea !?“, a scris Stelian Tănase pe blog

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir urmează să fie audiat marţi la Comisia parlamentară de control al Serviciului Român de informaţii, pe tema acuzaţiilor formulate în spaţiul public.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul în rezervă Florian Coldea a infirmat categoric, într-un interviu acordat publicaţiei ziare.com,  acuzaţiile lansate la adresa sa şi a SRI în ultima perioada. El a dat detalii despre relaţia pe car a avut-o cu fostul locotenent-colonel SRI Daniel Dragomir, Sebastian Ghiţă sau Liviu Dragnea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: