Stelian Tănase îl acuză pe Oprea că ar fi pus la cale demiterea sa de la conducerea TVR. Directorul TVR, la un pas de a fi demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Tănase şi Gabriel Oprea. FOTO Adevărul
Stelian Tănase şi Gabriel Oprea. FOTO Adevărul

Directorul TVR, Stelian Tănase, spune că vicepremierul Gabriel Oprea s-ar afla în spatele demiterii sale de la conducerea TVR, care se va oficializa miercuri în Parlament.

”Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”, a afirmat Stelian Tănase.

Stelian Tănase a mai spus că a doua zi a fost vizitat chiar la el acasă de către reprezentanţii UNPR în Consiliul de Admnistraţie al TVR care i l-au dat la telefon pe Gabriel Oprea.  ”M-am trezit cu doi membri ai CA care sunt din partea UNPR. Am discutat cinci minute după care unul dintre ei a pus mâna pe telefon să-l sune pe generalul Oprea să-i spună că sunt aici în birou la preşedintele TVR. Am stat de vorbă, era la fel de înfierbântat şi revoltat că pregătim şi mi-a dat numele lui Pătraru de la Starea Naţiei, un alt material cu plagiatul. I-am spus că nu se opreşte o emisiune cum are el în cap generalul cazon. Dar puteţi veni în studio fie să daţi un drept la replică, fie să fiţi intervievat”, a spus Stelian Tănase, precizând că, ulterior, unul dintre cei de la UNPR a venit chiar la el acasă.

Stelian Tănase susţine că refuzul său l-a determinat pe Oprea să fie de acord cu demiterea sa din conducerea TVR. ”A doua zi, Oprea s-a văzut cu cei doi lideri ai PSD şi au hotărât lichidarea mea. E vorba de Ponta şi Dragnea. Este un amestec grosolan în libertatea presei din România, este un lucru inacceptabil”, a mai spus şeful TVR, fără a avea vreo îndoială că va fi demis de Parlament.

Raportul TVR a picat testul Parlamentului

Raportul de activitate al TVR pe anul 2014, respins de Comisiile reunite pentru Cultură săptămâna trecută, va fi dezbătut şi votat în plenul reunit al Parlamentului în şedinţa de miercuri, a anunţat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Repingerea raportului de activitatea al TVR pe 2014 ar echivala cu demiterea Consiliului de Administraţie, inclusiv a preşedintelui-director general, Stelian Tănase. „Este raportul Comisiilor pentru cultură, care trebuie să fie dezbătut în cel mai scurt timp şi am decis să-l dezbatem miercuri, să-l supunem voturi. Miercuri va fi şi votul pentru raport. Dacă raportul va fi aprobat, fiind raport de respingere, atunci se dizolvă Consiliul de Administraţiei", a spus Valeriu Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat faptul în cazul în care conducerea TVR va fi demisă, va trebui să aibă loc propunerea unui nou Consiliu de Administraţie, care să fie supus votului senatorilor şi deputaţilor.

Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director general al TVR.

Comisiile de cultură au respins, miercuri, raportul de activitate al TVR, cu 17 voturi „pentru“, unul „împotrivă“ şi o abţinere, raportul comisiilor reunite pentru Cultură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite