Stelian Ion şi-a delegat atribuţiile către secretarul de stat Alexandru Dimitriu,  fost concurent la „Vara ispitelor” şi apropiat de Gheorghe Piperea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion FOTO Inquam Photos
Stelian Ion FOTO Inquam Photos

Ministrul Justiţiei Stelian Ion şi-a delegat joi cele mai importante atribuţii către noul secretar de stat Alexandru Dimitriu, fost asociat al casei de avocatură a lui Gheorghe Piperea şi fost concurent la show-ul „Vara ispitelor”, unde a ajuns în centrul atenţiei prin comportamentul jumătăţii sale, Cosmina Păsărin.

Stelian Ion i-a propus lui Florin Cîţu, iar acesta a acceptat, numirea ca secretar de stat la Justiţie a lui Alexandru Dimitriu, membru al PLUS şi fost membru al PNL timp de zece ani, trecut şi în prezent ca „partener” la firma „Piperea şi Asociaţii”, potrivit datelor de pe site-ul acesteia.

Gheorghe Piperea, fondatorul firmei, este unul dintre cei mai mari critici ai guvernării liberale şi a fost la un pas de a fi pe listele PSD pentru parlamentare. Mai mult, printre clienţii reprezentaţi de Alexandru Dimitriu se numără şi firma European Drinks a fraţilor Micula, care au câştigat un proces arbitral de peste 900 de milioane de lei împotriva statului român, potrivit publicaţiei „Newsweek”.

„Sunt chestiuni asupra cărora am dat dispoziţie. Domnul Dimitriu va fi colaborator al meu, indiferent dacă îl numeşte secretar de stat. Supraveghez totul. Nu are acces la documente secrete. Totul e cu ştiinţa mea. Am posibilitatea să mă consult cu anumite persoane în care am încredere. Cât timp nu sunt secrete de serviciu, consider că e legal”, explica Stelian Ion colaborarea cu Alexandru Dimitriu, într-un interviu acordat spotmedia.ro.

Ulterior, premierul Florin Cîţu l-a numit pe avocatul Alexandru Dimitriu în funcţia de secretar de stat la ministerul Justiţiei, la cererea ministrului Stelian Ion.

Potrivit newsweek.ro, Alexandru Dimitriu va gestiona cele mai importante direcţii din ministerul Justiţiei. Astfel, Alexandru Dimitriu va coordona Direcţia Avizare Acte Normative, Direcţia Contencios, Direcţia Resurse Umane, Direcţia Economică, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, Oficiul Naţional pentru Registrul Comerţului.

Contactat de Newsweek România, secretarul de stat Alexandru Dimitriu a spus că „acestea sunt atribuţiile delegate prin ordin de ministru. În momentul în care vor fi numiţi şi alţi secretari de stat, atribuţiile vor fi reaşezate”.

Vezi şi: Cine e Alexandru Dimitriu, noul secretar de stat de la Justiţie: fost concurent la „Vara ispitelor”, apropiat de Gheorghe Piperea şi propunerea PLUS pentru PS5

Alexandru Dimitriu a fost propunerea Alianţei USR-PLUS (pe filiera PLUS) pentru a candida la Primăria Sectorului 5, însă în urma negocierilor între liberali şi partidul condus de Dacian Cioloş şi Dan Barna, candidatul susţinut de cele trei forţe politice a fost Cristian Băcanu, la acea vreme secretar de stat la Justiţie, adică exact funcţia pe care o preia Dimitriu. 

Nu în ultimul rând, Alexandru Dimitriu s-a evidenţiat în trecut şi prin participarea sa la show-ul „Vara ispitelor” de la PRO TV, acolo unde a mers alături de prietena sa de la acea vreme: Cosmina Păsărin. Cei doi au devenit cunoscuţi după ce Cosmina Păsărin l-a înşelat pe viitorul secretar de stat la Justiţie cu fotomodelul Bogdan Vlădău, în faţa camerelor de filmat. Cosmina Păsărin a rămas ulterior în showbiz, în timp ce Dimitriu şi-a urmat studiile juridice, în 2015 luând doctoratul cu calificativul „Summa Cum Laude”. 

În ultimele săptămâni, în spaţiul public au apărut critici la adresa prezenţei lui Alexandru Dimitriu în Ministerul Justiţiei şi accesului acestuia la documentele din mapa titularului portofoliului, Stelian Ion, în condiţiile în care încă nu avea o calitate oficială. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite