Stelian Ion: Nu am simţit că Iohannis ar dori să ne întindă vreo capcană. Poate, dincolo de unele socoteli nevăzute, este o oportunitate foarte importantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stelian Ion, fostul ministru al Justiţiei. FOTO: Arhivă
Stelian Ion, fostul ministru al Justiţiei. FOTO: Arhivă

Stelian Ion, deputat USR şi fost ministru al Justiţiei, a declarat că partidul din care face parte nu a simţit că preşedintele Klaus Iohannis ar dori să-i întindă o capcană prin desemnarea lui Dacian Cioloş, liderul partidului, în funcţia de prim-ministru. Deputatul a subliniat, într-un interviu la RFI, că noul premier desemnat va merge „până la capăt”, inclusiv cu varianta unui Guvern minoritar, dacă nu reuşeşte să refacă alianţa cu PNL şi UDMR.

Fostul ministru Stelian Ion a fost întrebat marţi, într-un interviu la RFI, dacă are impresia că preşedintele Klaus Iohannis i-a întins o capcană USR-ului, prin desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia premier. 

„Discuţiile de la Cotroceni nu au dat această senzaţie. Acum, dincolo de această manieră de a relaţiona, în care nu am simţit că ar dori să ne întindă vreo capcană, dar poate, dincolo de unele socoteli nevăzute, indiferent că ar fi fost sau nu aşa, este o oportunitate foarte importantă pe care o avem cu toţii, să refacem coaliţia”, a declarat Stelian Ion.

De altfel, întrebat dacă premierul desemnat îşi va depune mandatul sau va merge în Parlament cu un Guvern minoritar, în cazul în care nu va reuşi să formeze o majoritate, deputatul USR a transmis că acest lucru va fi discutat ulterior în partid, însă consideră că Dacian Cioloş va merge „până la capăt”.

„Este foarte posibil să se întâmple acest lucru, pentru că suntem foarte hotărâţi şi am arătat consecvenţă în toată această perioadă (...). Noi vom merge până la capăt şi prima opţiune este aceea de a avea un Guvern puternic, care să aibă susţinerea şi a PNL şi a UDMR şi a minorităţilor.”, a completat Stelian Ion, întrebat dacă Cioloş va merge mai departe inclusiv cu un Guvern minoritar. 

În ceea ce priveşte declaraţia lui Florin Cîţu, după desemnarea lui Ciolos, prin care a îndemnat USR să facă alianţe cu PSD şi AUR pentru o majoritate parlamentară, fiind formaţiunile alături de care USR a înaintat moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu, fostul ministru Stelian Ion a comentat că ieşirea liderului PNL a fost „o atitudine de om supărat, o atitudine emoţională”.

„În astfel de situaţii, cred că ar trebui să renunţe la orgolii şi la bătut din picior, pentru că ţara nu are cum să atârne într-un singur om, nu cred că e scris în stele că Florin Cîţu trebuie musai să fie premier, mai ales după ce a făcut atâtea greşeli”, a completat acesta. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite