Stelian Ion: În loc să îmbunătăţim aceste ordonanţe, Comisia Iordache a făcut exact contrariul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei, a declarat, luni, la sfârşitul dezbaterii privind OUG 92 că, în loc să îmbunătăţească legile justiţiei  ţinând cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, majoritatea PSD-ALDE „a făcut exact contrariul”. Acesta a mai anunţat că schimbările nu au fost susţinute prin niciun argument şi că proiectul va fi atacat la CCR.

„Nu am primit absolut nicio explicaţie. E un motiv pentru care vom contesta, evident, la CCR şi sper să avem câştig de cauză şi de această dată. Pe de altă parte, vorbim de o lege care a suscitat atâtea discuţii. Prin adoptarea acestui raport, nu s-a rezolvat chestiunea neretroactivităţii. Văzând textul din OUG, aşa cum e el, o interpretare poate fi că se poate aplica retroactiv, deşi ministrul Justiţiei a spus că nu. Textul e însă ambiguu. Vom insista pe lângă Avocatul Poporului care, sper eu, se va întoarce din concediu. Şi vom contesta şi noi la CCR. Concluzia e că, în loc să îmbunătăţim aceste Ordonanţe, Comisia Iordache a făcut exact contrariul, iar în plen se va vota proababil ceva şi mai departe de recomandările Comisiei”, a declarat Stelian Ion. 

Deputatul USR a mai precizat că decizia privind pensionarea anticipată a judecătorilor s-a amânat cu un an, dar şi că reacţia Comisiei Europene, în urma acestor modificări, va fi una dură. 

„Din păcate consecinţele vor fi negative pe mai multe planuri, este foarte posibil să fim acţionaţi la Curtea Europeană de Justiţie cum s-a întâmplat şi în cazul Poloniei”, a completat Ion. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite