Stelian Ion: Îi solicit lui  Toader să ne pună tuturor la dispoziţie înregistrarea interviurilor candidaţilor. Se vede de la o poştă că nu a găsit sluga perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Stelian Ion îi solicită ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să facă publice înregistările interviurilor candidaţilor pentru şefia DNA deoarece „se vede de la o poştă că nu a găsit sluga perfectă care să includă în planul său managerial sabotarea activităţii DNA“.

„Tudorel Toader a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi la funcţia de procuror şef DNA nu întruneşte criteriile pe care el le-a stabilit. Îi solicit public să ne pună tuturor la dispoziţie înregistrarea interviurilor candidaţilor, să ne convingem şi noi. Nu de alta, dar se vede de la o poştă că, de fapt, nu a găsit sluga perfectă care să includă în planul său <<managerial>> sabotarea activităţii DNA, care să răspundă prompt la comenzi şi care să o lase mai moale cu anchetele la adresa politicienilor corupţi“, a scris Stelian Ion pe contul său de Facebook.

De asemenea, el susţine că este trist că ministrul Justiţiei îşi bate joc de cariera sa de magistrat, de profesor univeristar, a ajuns hulit de studenţii săi ţi că este condus de un “politruc” şi de un „slugoi al infractorilor”.

„Ce trist să îţi baţi joc de propria carieră de magistrat, de profesor universitar, să ajungi să fii hulit de proprii studenţi, să ajungi să faci, prin fapte concrete, demonstraţia diferenţei dintre servitor, care poate implica o anumită onoare, şi slugoi. Din păcate Ministerul Justiţiei este condus acum de un politruc, de un slugoi al infractorilor care şi-a propus să pună justiţia în genunchi în faţa mafioţilor“, a mai scris Stelian Ion.

Procedura de selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA va fi reluată, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nefăcând nicio propunere din cei patru candidaţi pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. "În urma desfăşurării procedurii de selecţie, vă aducem la cunoştinţă faptul că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie dintre candidaţii participanţi, procedura urmând a fi reluată", a anunţat Ministerul Justiţiei. Instituţia susţine că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru această funcţie.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite