Şi totuşi, unde au mers toţi aceşti bani? Restanţele uriaşe care fac din România ruşinea Europei, ne obligă să ne punem o astfel de întrebare.

Poate Curtea de Conturi a României ne va da un studiu documentat din care să aflăm răspunsul la acesta întrebare.

Lipsa de prioritizare pe obiective importante, furturile şi fraudele din bugetele statului, dovedite în instanţe de deciziile judecătorilor, lipsa de  interes a guvernanţilor pentru problemele reale şi importante ale populaţiei reprezintă explicaţia situaţiilor statistice prezentate mai jos.

De menţionat şi faptul că în decurs de 20 de ani din 29, la putere s-a aflat stânga socialistă, reprezentată acum de PSD. Care tot nimic nu face în domeniul îmbunătăţirii vieţii oamenilor.

1. 2400 de şcoli au WC-ul în curte, fără condiţii igienice esenţiale

Sute de mii de copii sunt supuşi riscurilor de a se îmbolnăvi pentru că toaletele şcolilor nu le oferă condiţii de igienă minime. Plus umilinţa de a folosi WC-uri din Evul Mediu. Nu s-au găsit în 28 de ani 70-80 milioane de euro, din 600 de miliarde, care să ne apere copiii de boli şi de umilinţe? Oricum am întoarce-o, nesimţirea este cel mai blând cuvânt găsit. Dintre cele 2400 şcoli, 7% se găsesc în mediul urban, iar scuza că primăriile se ocupă de baza materială a şcolilor nu ţine. Aşa cum s-au găsit soluţii pentru alte fenomene sociale, mai puţin importante, se puteau găsi şi în acest caz.

Jumătate din populaţia României, ţară europeană, are toaleta în curte la 29 de ani de la schimbarea regimului comunist 

Grav este că fenomenul este extins şi în mediul urban. Chiar şi în Bucureşti, oraş cu peste un miliard euro buget anual, sunt circa 200 de străzi neasfaltate, fără canalizare şi iluminat public. Cetăţeni ai unei capitale europene care trăiesc ca în Evul Mediu.