Războiul din PSD continuă prin interpuşi. Cliseru, atacată de senatorii PSD: Eu nu am semnat un ordin, eu am aprobat un ordin emis de Jandarmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a fost audiată în Comisia de apărare din Senat pe subiectul violenţelor din Piaţa Victoriei. Speranţa Cliseru, persoană apropiată de Gabriela Firea, a fost atacată de mai mulţi senatori ai PSD apropiaţi de Liviu Dragnea, în condiţiile în care în interiorul partidului e un conflict deschis între cele două tabere.

UPDATE Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, către un senator al Opoziţiei: Vă doresc să aveţi o persoană de sex feminin în familie care să fie lovită precum jandarmeriţa pe 10 august. 

UPDATE Şeful Jandarmeriei, Ionuţ Sindile, a declarat în Comisia de apărare că Jandarmeria ar trebui să aibă competenţa de a face cercetări penale.

UPDATE Şi noul preşedinte al Comisiei de apărare, Liviu Tit Brăiloiu, i-a spus lui Cliseru că nu a făcut tot ce putea pentru a preveni violenţele.  „Coordonatorul acţiunii de la Jandarmerie a fost domnul Cazan. Altceva nu ştiu, nu am informaţii“, a mai punctat Cliseru, întrebată cine a fost persoana care a coordonat acţiunile din seara de 10 august. 

UPDATE Senatorul PSD Nicolae Moga a acuzat-o pe Speranţa Cliseru că nu s-a comportat responsabil, aşa cum „ar trebui“ să fie. „Când eşti un şef de instituţie responsabil faci întâlniri să previi aceste lucruri (n.r.- violenţele)“, a afirmat Moga.  

„Constat cu nemulţumire că nu aţi cunoscut Legea 60, Legea Jandarmeriei“, a mai afirmat senatorul PSD. 

„Vă mulţumesc pentru acuzaţiile de dinainte de întrebări“, a replicat Cliseru.

UPDATE Speranţa Cliseru a subliniat, la insistenţele senatorilor PSD, că nu ea trebuia să dea ordinul de intervenţie. „Ordinul emis de Jandarmerie el probabil a fost verificat de structurile care verifică legalitatea din instituţia lor. Emitentul nu e instituţia prefectului. E o diferenţă între a aproba şi a dispune o intervenţie. Eu nu am semnat un ordin, eu am aprobat un ordin emis de Jandarmerie“, a declarat Speranţa Cliseru referitor la intervenţia jandarmilor în noaptea de 10 august la protestul diasporei“, a declarat Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei.

„Nu cred că pot să fiu eu considerată că am intrat într-un joc. Eu mi-am făcut datoria. Mi-am respectat atribuţiile şi vă spun că nu am participat şi nu particip la jocuri politice sau de altă natură. Probabil că cel mai bine, în apărarea mea, e să spun întotdeauna adevărul“, a mai afirmat prefectul Capitalei.  

De asemenea, aceasta a explicat faptul că cererea pentru un miting a fost făcută încă din iunie. „Încă din luna iunie au fost solicitări din partea unui ONG din străinătate. Am fost informată pentru că lucram în Primăria Capitalei. Voiau un miting la care să fie un milion de oameni. Prima reacţie a fost să nu aprobăm pentru că nu aveau unde să intre acei oameni“, a mai explicat Cliseru

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite