Specialilor, faceţi şi voi o faptă bună de Sărbători

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu aveţi nici voi bani?! Grav! Ştiţi cum este viaţa copiilor bolnavi de cancer sau de alte boli nemiloase, copii care nu mai au timp de aşteptare. Nefericiţi care nu mai au timp să se îndeplinească promisiunile şi minciunile aleşilor speciali? Copii care îşi numără restul zilelor pe degete? Sau pe voi nu vă doare decât de interesele proprii, majore, esenţiale, generale, de partid şi de stat, că doar nu sunteţi oricine? Sunteţi Speciali!

Măi, dragă doamnelor şi domnilor speciale şi speciali, ce mai faceţi, aşa, în viaţa personală, de familie, nu în viaţa publică pe care o vedem în permanenţă pe sticla tembelizoarelor, în care vă arătaţi din plin nurii intelighenţiei de aleşi ai românilor? Aţi tăiat porcii sau nu aţi avut ce tăia, că vi i-au luat halatele albe şi vi i-au omorât pe motiv de pestă porcină? V-aţi cumpărat brad de sărbători sau nu aţi avut bani din cauză de Moş Gerilă sărac?

Măi, dragă aleşilor speciali, au început să curgă atenţiile specifice lunii cadourilor? Aveţi marafeţi să umpleţi masa de sărbători ori încă nu v-a venit pensia specială? Ghetuţe noi aţi avut să vi le umple Moş Niculae, dar ciorăpei să vă aducă daruri Moş Crăciun, ori n-aţi fost cuminţi şi n-aţi învăţat nici poezia? Cum, doar poezia pentru şefu?! Bani de hăinuţe, de firmă, de ceva bijuuri scumpe aţi avut, că doar obrazul subţire cu cheltuială se ţine?

Dar de limuzine, de benzină, de gaz, de lumânări aveţi bani? Că doar o să treceţi şi voi pe la biserică, măcar într-un an odată, dacă la moaşte şi catedrală nu aţi ajuns, măcar o lumânare cu ştampila sfântă, acolo, să aprindeţi şi voi! Să vă rugaţi, poate mai prindeţi un mandat dacă nu vă prinde Beciul domnesc între timp! Ştiu că aveţi sumedenie de probleme grele, vă zbateţi, munciţi pe brânci, faceţi totul pentru oameni. Sunteţi stresaţi, surmenaţi, obosiţi, vă hăituiesc şi adversarii politici, dar mai ales huliganii din stradă, că cică furaţi şi mai faceţi şi legi proaste! Oameni răi ăştia de vă acuză, necreştini, nefamilişti, nişte nimeni, nişte sărăcii, acolo! Ţipă de foame în stradă!

Nu ca voi, aleşi ai poporului, cu adevărat speciali! Şi mai aveţi şi nişte salarii, impropriu spus, de mizerie, venituri de bugetari de la 40. 000 lei în sus. Păi, ce să faci de banii ăştia? Nici de covrigi nu vă ajung, că s-a scumpit şi gaura covrigilor! Aaa... nu prea mâncaţi covrigi?!!! Doar în situaţii speciale, ca şeful Dragnea la tribunal? O duceţi greu, Specialilor!

Aveţi războaie tot mai dure în Parlament, dar nu vă lăsaţi. Cum, „-Doar boii sunt consecvenţi!“, cum zice preaspecialul Iordache, care pune bomboana pe colivă: „-Noi, PSD, susţinem în continuare pensiile speciale!“ Cum? „-Că merităm!“ De ce? „D-aia“!, cum delicat, inteligent, lămureşte presa, opinia publică, poporul o aleasă specială.

Măi, dragă Specialilor, înainte să intraţi în binemeritata vacanţă de iarnă, care nu aţi intrat încă, faceţi şi voi un pustiu de bine pentru copiii acestei ţări, bătuţi de soartă, bolnavi. Din toată sărăcia voastră, rupeţi o chenzină d-aia specială, pe o lună două, cât vă lasă inima şi daţi-o şi voi la construcţia unui spital pentru copii, că vedem cu toţii, în ciuda zbaterii voastre nu doar nu reuşiţi să construiţi spitale noi, dar nu le puteţi ajuta nici pe cele vechi. Daţi şi voi nişte bănuţi pentru spitalul copiilor ce se construieşte din banii cetăţenilor. Faceţi şi voi o faptă bună de sărbători!

Cum, nu aveţi nici voi bani?! Grav! Dar ştiţi cât de dramatică este viaţa copiilor bolnavi de cancer sau de alte boli nemiloase, copii care nu mai au timp de aşteptare. Copii nefericiţi care nu mai au timp să se îndeplinească promisiunile şi minciunile aleşilor speciali? Copii care îşi numără restul zilelor pe degete? Sau pe voi nu vă doare decât de interesele proprii, majore, esenţiale, generale, de partid şi de stat, că doar nu sunteţi oricine. Sunteţi Speciali!

Măi, dragă speciale şi speciali, coborâţi măcar o oră-două din bula demnitarilor şi redeveniţi oameni, redeveniţi creştini, faceţi o faptă bună că nu muriţi. Dacă a coborât Isus pe pământ să-i ajute pe păcătoşi, nu puteţi coborî voi din sferele tari şi ameţitoare ale puterii să faceţi măcar o faptă bună pentru nişte copii inocenţi? Cum, aveţi şi voi copiii voştri care au nevoie de bani? Beizadele? Cheltuiesc fără număr? Au nevoie de euroi pentru distracţii costisitoare, cluburi, excursii, bolizi de lux, ţoale, zorzoane şi alte alea? Da, multe şi grele cheltuieli mai aveţi! Nu faceţi faţă cu banii?

Nu-i nimic, dacă nu puteţi să coborâţi printre pământeni, asta e! Poate vă ajutăm noi să vă daţi jos. Cu grijă, fără să vă tăvălim prea tare, doar cât meritaţi. Iar dacă nu aveţi ce pune pe masa de sărbători, să cereţi, să luaţi fără probleme din punguţa bugetară, că doar sunteţi oameni şi voi. Ce, s-a golit punguţa poporului! A fost găurită. Nu vă faceţi griji, facem o chetă populară şi nu vă lăsăm să muriţi de foame! Punem mână de la mână din sărăcia noastră şi vă luăm nişte ciolane, de altceva nu avem bani. Dar nu cred că este o problemă, toată lumea ştie cât vă plac ciolanele şi cât alergaţi după ele. Păi dacă nu vă plăceau, renunţaţi la statutul de speciali, dar acest lucru nu se va întâmpla în veci. Cine dă ciolanul de bună voie? Nici până acum nu aţi murit, cum a zis şi tovarăşa Lenuţa în preajma Crăciunului, în apropierea execuţiei: „-Aţi văzut români morţi de foame?“

Aşa şi noi, nu o să vedem Speciali morţi de foame în România! Hai, să trăiţi aşa cum meritaţi, după sufletul şi faptele voastre!

Hei, Specialilor, cică aţi fi vreo 9000 în România, aleşi dar şi nealeşi, cum rămâne cu fapta bună de care v-am vorbit, o faceţi sau nu aveţi bani?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite