Spaţiul Schengen, „mărul discordiei“ între Guvern şi preşedinte. Ponta:„Băsescu a înregistrat eşec pe linie, dacă tace şi nu face scandal va fi mai bine pentru ţară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta reacţionează la declaraţiile preşedintelui în ceea ce priveşte integrarea României la spaţiul Schengen   FOTO Adevărul
Victor Ponta reacţionează la declaraţiile preşedintelui în ceea ce priveşte integrarea României la spaţiul Schengen   FOTO Adevărul

După declaraţiile  preşedintelui Traian Băsescu şi cele ale ministrului de Externe, Titus Corlăţean în legătură aderarea României la spaţiul Schengen, iată că astăzi premierul Victor Ponta a avut şi el o reacţie pe această temă.


„România se va putea integra mai repede în Europa şi îi va fi cu atât mai bine cu cât preşedintele Traian Băsescu va tăcea şi nu va mai făcea scandal, deoarece acesta a ratat toate obiectivele pe care şi le-a propus şi a înregistrat doar un eşec pe linie, a declarat premierul astăzi premierul Victor Ponta.

Ponta: „Titus Corlăţean nu a vorbit în nume personal“

Mai mult, premierul a precizat că „ministrul de Externe, Titus Corlăţean, nu a vorbit în nume personal, ci în numele Guvernului pe tema Schengen, susţinând că „în cazul în care decizia va fi de amânare a aderării la Schengen, va fi nevoie de o soluţie politică, iar Guvernul va aştepta fără ca această temă să mai reprezinte un punct principal de discuţie.

Titus Corlăţean: Dacă ne amână iar intrarea în Schengen, România nu mai este interesată”


Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat  vineri că în cazul în care aderarea României la Schengen va fi din nou amânată, la Consiliul JAI de săptămâna viitoare, va fi afectată „credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

 Traian Băsescu: „România îşi menţine interesul pentru Schengen“

 Administraţia prezidenţială a reacţionat imediat la declaraţiile ministrului de Externe, făcând o serie de precizări în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a precizat că „ Administraţia Prezidenţială consideră că afirmaţiile domnului ministru Titus Corlăţean potrivit cărora, în cazul în care aderarea României la spaţiul Schengen va fi amânată din nou cu prilejul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 7 - 8 martie a.c., România nu mai este interesată de acest proces, reprezintă strict opinia personală a ministrului Afacerilor Externe şi pot fi considerate cel mult o propunere de poziţionare“.

De asemenea, Traian Băsescu, se delimitează de aceste afirmaţii şi reiterează faptul că România îşi menţine întregul interes pentru aderarea la spaţiul Schengen cât mai curând.

Corlăţean  a reacţionat şi el  la declaraţiile preşedintelui  Băsescu, susţinând   că vrea doar respectarea condiţiilor şi principiilor europene de către toată lumea, nu doar de România.

„Nu a existat niciun fel de sincopă în acţiunea externă a României. În plan intern am obţinut doar atacuri din partea presei obediente, am primit atacuri din partea reprezentanţilor PDL pe un obiectiv major. Dilemele trebuie puse în curtea interioară. Eu vreau doar să-l întreb pe domnul Băsescu dacă a avut discuţia cu doamna Merkel, aşa cum l-am rugat“, a spus Corlăţean.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite