Sorin Ovidiu Vîntu, de la Jilava, către politicieni: „Domnilor, investiţi în puşcării, investiţi în viitor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, încarcerat la Penitenciarul Jilava, a postat recent, pe blogul personal, un text în care îndeamnă oamenii politici să „investească“ în viitorul lor şi i-a avertizat că este puţin probabil ca, după finalul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Justiţia să îi ierte.

Sorin Ovidiu Vîntu, încarcerat la Jilava, a debutat recent în blogosferă şi a promis o serie de dezvăluiri care vizează politicienii de top ai ţării. SOV a subliniat, însă, că îşi păstrează secretele până după campania electorală. Până atunci, însă, a redactat texte referitoare la condiţiile din închisoare şi, într-unul dintre cele mai recente, i-a sfătuit pe oamenii politici să investească în penitenciare.

„După cum bine ştiţi, o campanie electorală pentru Parlament vă costă între 200 şi 400 de mii de euro. Banii aceştia îi luaţi de la diverşi oameni de afaceri şi îi restituiţi prin contracte cu statul, contracte la nişte preţuri uriaşe, preţuri care cuprind plata datoriei (că doar nu veniţi cu bani de acasă), profitul afaceristului şi încă ceva în plus pentru voi. Aşa că, mai devreme sau mai târziu, veţi scrie alături de mine la celebra revistă a penitenciarului Mlădiţele Jilavei sau alături de Copos, Voiculescu şi alţii la nu mai puţin celebra revistă a penitenciarului Rahova, Înmugurim printre zăbrele“, scrie SOV, pe blog.

El crede că finalul de mandat al lui Traian Băsescu nu va aduce cu sine un val de graţieri din partea viitorului preşedinte, fie el chiar şi Victor Ponta.

„Sloganul Nu vă fie frică, /Că Băsescu pică este o amăgire, iar Ponta nu va da niciun decret de graţiere, nu-i şade nici în caracter, nici în interes. Vă voi explica după alegeri de ce spun asta“, mai scrie Vântu.

În cele ce urmează, SOV le promite oamenilor politici un adevărat „tur de penitenciar“: „Lăsând ironiile pentru când ne vom întâlni, voi face la început o descriere a stabilimentului, apoi procedurile de încarcerare, apoi repartizarea pe celule. Voi continua cu un dicţionar minimal al termenilor folosiţi de către locatari, pentru o mai bună orientare în peisaj. Structura etnică, însoţită de mici incursiuni antropologice, va constitui un punct de reală atracţie pentru voi şi vă veţi convinge că am devenit un adevărat Levi Strauss al puşcăriilor“, mai scrie el.

În final, Vîntu aruncă şi o ironie referitoare la campania electorală. „Vă las acum să vă ocupaţi de candiaţii voştri. Nu vreau ca perspectiva pe care v-am deschis-o să impieteze asupra performanţelor electorale. Doar trebuie să faceţi rost de bani, nu? Altfel cum să ajungeţi aici?“ , încheie SOV.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Profilul alegătorilor lui Ponta şi ai lui Iohannis

Victor Ponta, câştigatorul primului tur al alegerilor prezidenţiale, s-a bazat într-un procent mai mare pe votul alegătorilor batrâni, cu 10 clase şi din mediul rural. La polul opus, contracandidatul său, Klaus Iohannis, a reuşit să câştige voturile alegătorilor tineri, care locuiesc la oraşe şi au studii medii şi superioare, arată un studiu IRES.

Ponta l-a propus pe Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de viitor premier

Victor Ponta a anunţat, marţi, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, prima variantă pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista scurtă a lui Victor Ponta se mai află Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, şi George Maior, directorul SRI. Ponta a adăugat că va rămâne în funcţie până pe 21 decembrie.

VIDEO Vadim Tudor, Tăriceanu şi Meleşcanu îl susţin pe Ponta în turul II

UNPR a semnat, marţi, un protocol electoral cu PRM, pentru susţinerea lui Victor Ponta în turul II al alegerilor prezidenţiale. Tot astăzi, şi-au anunţat susţinerea pentru Victor Ponta Teodor Meleşcanu şi fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu.

Krichbaum: Secţiile din afara României au primit indicaţii de la Bucureşti să împiedice votul

Secţiile de vot din străinătate au primit indicaţii să împiedice voturile în favoarea candidaţilor dreptei, susţine Gunther Krichbaum, într-o scrisoare către Jean-Claude Jucker, căruia îi cere să intervină pe lângă Guvernul român pentru ca turul 2 al prezidenţialelor să aibă loc în condiţii bune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite