Soţul unei deputate PSD, numit în funcţia de secretar general al ANES pentru 6 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Adrian Oprecu va fi secretarul general al ANES pentru următoarele şase luni. FOTO ANES
Mihail Adrian Oprecu va fi secretarul general al ANES pentru următoarele şase luni. FOTO ANES

Mihail Adrian Oprescu a fost numit vineri în funcţia de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Oprescu este soţul deputatei PSD Simona Bucura-Oprescu.

Printre deciziile semnate vineri de Florin Cîţu, premierul demis,este şi numirea în funcţia de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), pentru o perioadă de şase luni, a lui Mihail Adrian Oprescu. Noul secretar general al ANES este soţul deputatei Simona Bucura-Oprescu. Aceasta a fost aleasă pe listele PSD Argeş în Parlamentul României. 

„Începând cu data de 28 octombrie 2021, domnul Mihail-Adrian Oprescu, inspector general de stat adjunct în cadrul Inspecţiei Muncii, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi pentru o perioadă de 6 luni”, arată decizia din Monitorul Oficial.

Pentru Mihail-Adrian Oprescu nu este prima interacţiune cu politica. În perioada Guvernului Ponta, Mihail-Adrian Oprescu a fost prefect al judeţului Argeş. Oprescu a fost înlocuit din funcţie în februarie 2016, în perioada guvernării tehnocrate a lui Dacian Cioloş. Activitatea în cadrul ANES şi-a început-o în octombrie 2019, când a fost numit pentru prima dată secretar general al instituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite