Sorina Matei, către Paul Stănescu: Te ajută în alegeri crima organizată şi apoi dai şi tu ceva. 17 hectare, gen. Afacerea panouri fotovoltaice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

După ce senatorul PSD Paul Stănescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, a declarat marţi că nici el însuşi şi nici, din câte ştie, vreun ales din 2016, indiferent de partid, nu a avut vreo legătură cu membri sau lideri ai unor grupări infracţionale, jurnalista Sorina Matei a publicat un document care arată că Stănescu a acordat, în 2013, 17 hectare şefului clanului Oacă pentru construirea unui parc fotovoltaic.

În 2013, pe când era preşedinte al CJ Olt, Paul Stănescu a semnat un aviz favorabil pentru construirea unui parc fotovoltaic întins pe 17 hectare, poziţia Comisiei tehnice pentru amenajarea teritoriului şi urbanism fiind unanimă, cu 20 de voturi, beneficiarul fiind Nicuşor Oacă, unul dintre liderii clanurilor interlope din oraşul Caracal.

„Paul Stănescu, nu ţi-e ruşine? Nu ţi-e ruşine că te ajută în alegeri crima organizată şi apoi dai şi tu ceva la crima organizată. 17 ha, gen. Afacerea panouri fotovoltaice. Fiecare cu clanul vostru. Voi, cei care ar trebui să conduceţi şi ar trebui să fiţi curaţi, voi sunteţi principala problemă. Sunteţi vulnerabili, deci şantajabili, deci controlabili. Normal că vă conduce crima organizată ca şi pe ăia din Poliţie care sunt puşi tot de voi special să nu deranjeze reţelele. Problema reală e la politic, la voi, şi la tine Stănescule. Normal că mor oameni nevinovaţi în acest lanţ al complicităţilor voastre infernale şi infracţionale. Cine să găsească, să salveze, băi Stănescule, fetele? Crima organizată ţinută de voi în palmă care e implicată ca şi voi şi oamenii voştri? The organized crime este puternică, Stănescule, pe slăbiciunile voastre şi voi sunteţi cârpele, marionetele ei. Caracteristica oricărei vulnerabilităţi, băi, Stănescule este că e exploatabilă, a scris marţi jurnalista Sorina Matei pe Facebook

Document de aviz favorabil construirii unui parc fotovoltaic beneficiar Nicusor Oacă FOTO FACEBOOK/Sorina Matei

Actul a fost prezentat de jurnalistă în contextul în care Paul Stănescu a declarat la un post de televiziune că „niciodată în viaţa mea nu am avut legătură sau să cunosc vreun membru sau un şef al unei grupări infracţionale, al unui clan interlop, niciodată nu am discutat cu asemenea oameni. Ştim cu toţii că există. Vreau să vă asigur că din toţi cei care au fost aleşi în 2016, indiferent din ce partid fac parte, nu ştiu un om politic să aibă legătură cu vreo grupare infracţională sau cu un clan interlop”

Potrivit G4Media, clanul Oacă, condus de Daniel-Nicuşor Oacă, zis Nucu, 47 de ani, din Caracal a fost implicat în cămătărie, proxenetism şi furt. În aprilie, membrii grupării Oacă au fost ”călcaţi” de DIICOT Olt, după ce biroul are un nou şef, procurorul Ionuţ Călina.

”Începând cu anul 2015, numitul Oacă Nicuşor a pus bazele unui grup infracţional organizat, care acţionează pe raza mun. Caracal şi care are ca principală preocupare oferirea de bani cu camătă şi impunerea unor taxe de protecţie. Din grupul infracţional organizat fac parte Oacă Nicuşor, Bran Dragoş-Măru, Predescu George-Cătălin, Predescu Mircea-Adrian, Camen Nicuşor, şi Pîrlogea Florin zis Găvălanu. Recuperarea sumelor de bani şi a dobânzilor aferente se face prin folosirea de violenţe, acte de ameninţare şi şantaj în scopul intimidării, dar şi prin invocarea unor relaţii în rândul poliţiştilor pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri”, arată procurorul Călina în actul de punere sub acuzare a membrilor grupării Oacă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite